Video

Dieven teisteren begraafplaats: onrust bij nabestaanden

27 februari om 21:29 • Aangepast 14 maart om 02:03
nl
Woede en verdriet bij bezoekers van de begraafplaats in Oisterwijk. De afgelopen weken werden er meerdere beeldjes van graven gestolen. Vorig jaar was de begraafplaats ook al doelwit van vandalen en dieven. "Laat de overleden mensen met rust."
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Ria Liebregts (80) is dinsdagmiddag het graf van haar man bij de Petruskerk aan het verzorgen. Ze komt een keer per week naar het kerkhof. Zelf had ze vorig jaar te maken met diefstal: "Elke keer als ik bloemen bij het graf had gelegd, waren ze de volgende dag weg. Ik zette er elke middag rozen op en als ik dan 's avonds ging kijken, dan waren ze weer weg. Ik snap niet wat ze daar aan hebben."

Ria gaat nu met een onrustig gevoel naar de begraafplaats nu dieven opnieuw hebben toegeslagen: "Ik hoop maar dat ze het graf van mijn man met rust laten."

Volgens Ria is het kerkhof vooral in de zomer vaak doelwit van vandalen, omdat het dan tot negen uur in de avond is geopend. Bij een ander graf staat een oude dame bij het graf van haar man. Ze is vol onbegrip over de diefstal van beeldjes en bloemen: "Bloemen kunnen ze toch overal kopen, waarom halen ze die hier dan weg," verzucht ze.

"Er is zelfs geen respect voor de doden."

Het graf van de man van Ida Kain uit Haaren was ook al eens doelwit van vandalen. "Ze hebben hier meerdere keren ornamenten weggehaald." Vol afschuw is ze over de dieven die opnieuw hebben toegeslagen.

Ze hoopt maar dat de dieven deze keer het graf van haar man met rust laten: "Er is zelfs geen respect voor de doden. En dit verwacht je toch niet in een plaats als Oisterwijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!