PSV slaat aanval van Feyenoord af en neemt voorschot op titel

3 maart om 16:26 • Aangepast 15 maart om 02:03
PSV heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om het landskampioenschap. Op eigen veld wist de Eindhovense club naaste belager Feyenoord op 2-2 te houden. Daardoor blijft het gat tussen de nummer één en twee op de ranglijst tien punten met nog tien wedstrijden te gaan. Een nieuwe titel voor PSV komt met de week dichterbij.

PSV kon zondagmiddag de genadeklap uitdelen aan Feyenoord en een voorsprong van dertien punten pakken. Aan de andere kant konden de Rotterdammers nog een laatste strohalm pakken om de titelstrijd nieuw leven in te blazen.

PSV en Feyenoord zijn de twee beste ploegen van de Eredivisie op dit moment en ze maakten er een zeer aantrekkelijke wedstrijd van. Het was zeker niet altijd even goed, maar je zat wel 90 minuten lang op het puntje van je stoel.

Stormachtig begin
PSV begon stormachtig en kwam binnen vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Malik Tillman, de grote uitblinker aan de kant van de Eindhovenaren, speelde verdediger David Hancko door de benen en rondde feilloos af.

Het leek een mooie middag voor PSV te gaan worden, maar achterin werden veel fouten gemaakt. Olivier Boscagli ging tot twee keer toe opzichtig in de fout. Eerst stuitte Santiago Gimenez nog op PSV-doelman Walter Benítez, maar een paar minuten later wist Yankuba Minteh wel een fout van de Fransman af te straffen. 1-1.

Goudhaantje Til
PSV had voor rust veel grote kansen om opnieuw de leiding te nemen, maar het vizier stond niet op scherp waardoor 1-1 ook de ruststand was. Na de pauze kwam Feyenoord sterk uit de kleedkamer en kregen de Rotterdammers de nodige kansen om een voorsprong te nemen. Die kwam er ook, een halfuur voor tijd. Gimenez kon helemaal vrij een voorzet van Lutsharel Geertruida binnenschieten. 1-2.

PSV wist zich terug te knokken in de wedstrijd. Tien minuten na de tegentreffer liet Guus Til de gelijkmaker aantekenen. De middenvelder stond pas 7 minuten in het veld.

Ongeslagen
Daarna hielden de twee ploegen elkaar in een houdgreep. Vooral PSV zal het meest blij zijn met het gelijkspel. Niet zo zeer op basis van het spel, maar wel gezien het feit dat het gat met Feyenoord tien punten blijft. Een gat dat normaal gesproken genoeg is voor de laatste tien wedstrijden.

Daarnaast blijft PSV ook ongeslagen in de competitie en ligt het ook op koers om mogelijk ongeslagen kampioen te gaan worden. Zover is het nog lang niet, maar menig PSV-fan zal zondagavond toch wel een eerste borreltje op de titel drinken.