Brandweer moet twee keer in een uur uitrukken om dezelfde truck te blussen

17 maart om 19:21 • Aangepast 27 maart om 02:00
nl
De brandweer is zondag twee keer uitgerukt om dezelfde vrachtwagen te blussen. De eerste keer was er rookontwikkeling in de cabine van de vrachtwagen. De brandweer kwam met twee wagens naar de Hurksestraat in Eindhoven, bluste de brand en kon een uur later weer terugkomen: weer stond de vrachtwagen in brand.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Bij de eerste melding ontdekte de brandweer een kleine brand in de buurt van de meterkast die onderdeel was van de truck. Een aantal kabels waren weggesmolten, vermoedelijk na kortsluiting. Toen de brand geblust was, keerde de brandweer terug naar de kazerne.

Precies een uur later werden ze opnieuw opgeroepen omdat dezelfde vrachtwagen weer in brand zou staan. Nu kwam er zwarte rook uit de cabine. De brandweer rukte opnieuw uit met twee bluswagens en wist ook deze keer de brand snel te blussen.

Hoe er tot twee keer toe brand kon ontstaan, is niet duidelijk. De brandweer vermoedt dat de chauffeur de vrachtwagen nogmaals wilde starten, waardoor er opnieuw kortsluiting en brand ontstond. Ondanks dat de brand twee keer snel onder controle was liep de cabine van de vrachtwagen rook en waterschade op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!