'Fantastische lentedagen' in aantocht, temperatuur schiet de hoogte in

18 maart om 12:34 • Aangepast 27 maart om 02:04
nl
Goed nieuws voor wie zit te wachten op lenteweer. De zon schijnt deze week van tijd tot tijd en de temperatuur stijgt in de loop van de week naar 18 graden. Dinsdag en woensdag beloven volgens Weerplaza 'fantastische lentedagen' te worden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Deze maandagochtend begon nog vrij bewolkt, hoewel in het oosten wat opklaringen voorkwamen. Daarbij bleef het vrijwel droog. "Maandagmiddag gaat de zon steeds meer schijnen", vertelde Marco Verhoef, weerman van Weerplaza, maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. "Daarbij komen de temperaturen best hoog uit: 14, misschien 15 graden en dat bij weinig wind."

"Dit worden twee fantastische lentedagen."

Dinsdag gaat het kwik alleen maar verder omhoog. "We gaan echt een paar lentedagen tegemoet", verwacht Marco. "Dinsdag halen we temperaturen van 17 graden, woensdag kan het zelfs 18 graden worden. De zon schijnt daarbij van tijd tot tijd. Er trekken dan ook wel wat wolkensluiers over, maar neerslag verwacht ik eigenlijk niet in onze provincie. In het noorden van Nederland kan dan wel her en der een spat regen vallen, maar in Brabant zou het droog moeten blijven."

Daarbij staat er niet al heel veel wind. "Die waait zwak, hooguit matig uit het zuidelijke richting. Dit worden twee fantastische lentedagen."

"Met een beetje geluk kan donderdag ook goed uitpakken."

Maar zulk mooi weer heeft ook een keerzijde, benadrukt de weerman van Weerplaza.

"Donderdag zou met een beetje geluk ook nog goed uit kunnen pakken, maar daarna gaat de wind naar het westnoordwesten draaien. Dat betekent koudere lucht en meer buien. Maar die komende lentedagen pakken ze ons niet meer af!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Poll

Het lenteweer barst los, dus hooikoorts ook. Heb jij er last van?

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!