Liveblog

112-nieuws: vuilniswagen vliegt in brand • auto over de kop op N65

27 maart om 07:33 • Aangepast 9 april om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.18

Geen treinen na aanrijding in Oss

Tussen Nijmegen en Den Bosch rijden geen treinen na een ongeluk op het spoor. Dat gebeurde bij de Heihoeksingel in Oss. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend.

19.15

Gewonde en aanhouding bij ongeval

Op de Meerenakkerweg in Eindhoven is aan het begin van de avond een automobilist op een geparkeerde auto gereden. De bestuurder verloor de macht over het stuur en botste tegen de achterkant van de auto. De bijrijder van de auto raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. De politie heeft de auto in beslag genomen. De geparkeerde auto werd door de klap tegen een gebouw gedrukt. Het pand raakte bij de botsing beschadigd, maar er is volgens de brandweer geen instortingsgevaar. De bestuurder had volgens de politie teveel gedronken en is aangehouden.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
18.39

Brandweer opgeroepen voor iemand die 'onbekende damp' inademt

De brandweer in Maarheeze is aan het begin van de avond opgeroepen om de GGD te assisteren. Aan het Rondven ademde iemand een 'onbekende damp' in, zo schrijft de brandweer Brabant-Zuidoost in een bericht op X. "De persoon wordt uit voorzorg nagekeken door het ambulancepersoneel."

Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
17.56

Auto over de kop op N65

Op de N65 bij Helvoirt is aan het eind van de middag een auto over de kop gegaan. Volgens de wijkagent van Vught was er ook een tweede voertuige bij betrokken. Het ongeluk gebeurde op de kruising Molenstraat met de Dijk ter hoogte van de N65. Een auto draaide vanaf de Dijk de Molenstraat op en zag daarbij de andere auto die vanaf de N65 de Molenstraat inreed over het hoofd. Dat laatste voertuig vloog bij de aanrijding over de kop, raakte een verkeersbord en kwam zo weer op zijn wielen tot stilstand.

Medewerkers van de ambulancedienst hebben de bestuurders onderzocht, zij bleken lichte gewond te zijn. Door het ongeval was de kruising enige tijd geblokkeerd.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
16.20

Scooter botst met auto, twee gewonden

Een scooter en een auto zijn vanmiddag in Gemert op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde op de Groeskuilenstraat. De bestuurster van de scooter zag een auto te laat aankomen toen ze de weg wilde oversteken.

Ze werd ter plekke aan verwondingen behandeld. Iemand die achterop de scooter zat, is in een ambulance nagekeken.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
14.30

Jonge drugsdealer betrapt met contant geld en harddrugs

Een 20-jarige man is gisteren door de politie betrapt toen hij op de Koningin Julianaweg in Best waarschijnlijk bezig was met een drugsdeal. Toen agenten in de buurt van zijn auto kwamen, scheurde hij weg. Hij reed niet hard genoeg om te ontsnappen aan de politie. Toen de man werd aangehouden bleek waarom hij vluchtte. In zijn auto lag behalve harddrugs een geldbedrag van 7000 euro.

13.55

Brand in vuilniswagen

Medewerkers van een afvalbedrijf kregen vanmiddag tijdens het ophalen van het vuilnis op de Hulsdonksestraat in Roosendaal te maken met brand in hun vuilniswagen. Ze dumpten het afval, in dit geval oud papier, op straat en belden de brandweer. Die bluste het vuilnis terwijl het op straat lag. Hoe het oud papier in brand kon vliegen, is niet duidelijk. De gemeente heeft het afval opgeruimd en gaat de straat schoonmaken.

Brandweerlieden blusten het vuur op straat (Foto: SQ Vision/Christian Traets).
Brandweerlieden blusten het vuur op straat (Foto: SQ Vision/Christian Traets).
13.05

Politie komt af op melding woningoverval, blijkt inbraak

Op de meldkamer van de politie dachten ze vanmiddag een melding van een woningoverval op de Kemelstede in Breda binnen te krijgen. Toen ze bij het huis aankwamen, bleek het niet om een overval maar een inbraak te gaan. De inbrekers waren er vandoor gegaan op het moment dat ze de bewoner zagen. De politie heeft in de omgeving vergeefs gezocht naar de inbrekers.

Een politieauto bij de woning (foto: SQ Vision/Tom van der Put).
Een politieauto bij de woning (foto: SQ Vision/Tom van der Put).
11.45

Molotovcocktail naar bedrijf gegooid

Een molotovcocktail die afgelopen nacht naar een bedrijf aan de Gasthuisring in Tilburg werd gegooid, is op het trottoir terechtgekomen. Volgens de politie is er geen brand geweest. Agenten onderzoeken de reden dat het explosief is gegooid en zoeken daarvoor getuigen. Het gebeurde rond half vijf in de ochtend. Het explosief werd gevonden bij coffeeshop Caza, die in het afgelopen jaar vaker doelwit is geweest van aanslagen met explosieven.

De stoep bij het bedrijfspand na de molotovcocktail (Foto: SQ Vision).
De stoep bij het bedrijfspand na de molotovcocktail (Foto: SQ Vision).
11.40

Politie komt uit bij auto met pillen en ketamine

Een man (25) uit Lage Zwaluwe zit sinds februari vast, omdat hij zich bezig hield met het maken en handelen van drugs. Zijn auto werd toen niet gevonden, maar inmiddels hebben agenten die gevonden en doorzocht. Ze troffen duizenden xtc-pillen, ketamine, mdma en een geladen revolver aan.

Lees hier over de grote hoeveelheden drugs die de politie vond

10.50

Vrouw rijdt met auto in sloot

Op de Bavelseweg in Gilze reed vanochtend een vrouw met haar auto in een sloot. De brandweer moest haar uit haar voertuig helpen. Ze bleek lichtgewond te zijn geraakt door het ongeval. De weg was even afgesloten voor verkeer.

De auto kwam in de sloot terecht (Foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
De auto kwam in de sloot terecht (Foto: SQ Vision/Jeroen Stuve).
10.40

Politie controleert op hardrijders bij wegwerkzaamheden

De politie heeft op de Bredaseweg in Gilze Rijen gecontroleerd of mensen te hard langs wegwerkers reden. Van de bijna 4300 mensen die werden gecontroleerd, reden er 197 te hard. Aan de Bredaseweg wordt nu gewerkt waardoor weggebruikers 50 kilometer per uur mogen rijden. Normaal gesproken geldt er een snelheid van 80 kilometer per uur.

10.25

Man dreigt uit raam te springen

In de Eindhovense Raffeinsenstraat beleefden agenten en zorgmedewerkers vanochtend spannende momenten. Een verwarde man dreigde hier uit een raam van een instelling te springen. Agenten konden dit uiteindelijk uit zijn hoofd praten, waarop de man naar binnen ging. Hij is overgedragen aan de hulpdiensten.

08.40

Afgenomen rijbewijs en te hoog alcoholpromillage bij verkeerscontrole

De verkeerspolitie in de regio Zeeland-West Brabant heeft gisteren bij een controle op de Stok in Roosendaal 83 bestuurders een bon gegeven. Een aantal weggebruikers kreeg een boete voor voertuigen die te veel geluid maakten, of omdat hun wagens te donkere ramen hadden of omdat de chauffeurs niet handsfree aan het bellen waren.

Twee bestuurders maakten het bonter. Een man bleek te rijden zonder rijbewijs en de andere bestuurder was onder invloed van alcohol. Die raakte zijn rijbewijs juist kwijt. De agenten namen ook een camper in beslag. Een camera registreerde verder 35 bestuurders die hun telefoon gebruikten tijdens het rijden. Zij kregen een boete van 429 euro.

Agenten bij de verkeerscontrole (Foto: Verkeerspolitie Zeeland-West Brabant).
Agenten bij de verkeerscontrole (Foto: Verkeerspolitie Zeeland-West Brabant).
02.15

Meterkast in brand in huis Boxtel

De bewoners van een huis aan De Beukems in Boxtel zijn afgelopen nacht wakker geworden door een brand. Kort na middernacht ging het brandalarm af. In de meterkast naast de voordeur woedde een felle brand. De bewoners konden via de achterkant hun huis verlaten. De opgeroepen brandweer bluste het vuur. Medewerkers van Enexis hebben de situatie veiliggesteld. Hierdoor zat een gedeelte van de straat tijdelijk zonder stroom. Veel omwonenden kwamen een kijkje nemen bij de brand.

Brand in meterkast in huis Boxtel (Foto: Sander van Gils/SQ Vision)
Brand in meterkast in huis Boxtel (Foto: Sander van Gils/SQ Vision)
00.35

Hennepkwekerij met honderden planten gevonden in Den Bosch

In een bedrijfspand aan de Graaf van Solmsweg in Den Bosch is gisteravond een hennepkwekerij gevonden. Het gaat om zeker vijfhonderd planten. De hennepplanten waren verdeeld over twee ruimtes. In het pand zitten meerdere bedrijven. De politie was nog enige tijd bezig met het opruimen van de planten. De politie meldde ook dat de stroom in het pand illegaal werd afgetapt.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!