Eerste nederlaag komt hard aan bij PSV: 'Het was echt heel slecht'

30 maart om 19:54 • Aangepast 19 april om 02:06
nl
Peter Bosz was geschrokken van zijn PSV. De trainer zag een onherkenbaar elftal voor het eerst dit seizoen verliezen in de competitie. Na afloop was de trainer niet mals voor zijn ploeg. “Ik heb ze vaak complimenten gegeven, maar vandaag was het echt heel slecht.” Jerdy Schouten nuanceerde de uitspraak van zijn trainer en zocht het vooral bij de aanval.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

PSV verloor zaterdag met 3-1 van NEC en is daardoor de ongeslagen status in de competitie kwijt. Peter Bosz vond het een terechte nederlaag en verweet zijn ploeg dat ze met een verkeerde instelling op het veld stond.

“De spelers hadden een hooghartige houding op het veld. Het was misschien zelfs een beetje arrogant. Dat sloeg helemaal nergens op. Het is ook nergens op gebaseerd. Het was van de eerste tot de laatste minuut onherkenbaar. We hebben zulke goede voetballers, maar dat heb ik vandaag niet gezien.”

"Dit was zwaar ondermaats."

“Ik heb de spelers dit seizoen vaak complimenten gegeven”, vervolgde de trainer zijn verhaal. “Maar vandaag was het echt heel slecht. Dit was zwaar ondermaats. Ik heb er ook geen verklaring voor.”

Naast Bosz zat Jerdy Schouten. De middenvelder werd geconfronteerd met de uitspraken van zijn trainer. “Ik snap waar zijn opmerking over arrogantie vandaan komt, maar het slaat natuurlijk nergens op. Het leek misschien zo, maar dat was niet het geval. We kwamen gewoon overal te laat en dan is het heel moeilijk om een wedstrijd te winnen.”

"Wij worden niet ineens zenuwachtig."

Ook gaf Schouten aan dat PSV te veel kansen nodig heeft om een goal te maken. “Na de 1-0 krijgen we kansen om de voorsprong uit te breiden. We moeten die tweede goal maken en dan is het klaar. NEC heeft in de eerste helft geen kans gehad. We scoren gewoon simpelweg te weinig.”

Over drie dagen wacht voor PSV alweer de volgende wedstrijd maar eerst zal er flink gesproken worden over deze nederlaag. “Dit is wel een klap”, zei Schouten. “We wilden als ploeg echt ongeslagen kampioen worden. Dat was zo mooi geweest.”

Feyenoord kan het gat naar de koploper zondag verkleinen naar zeven punten. Reden voor paniek? “Wij worden niet ineens zenuwachtig”, zei Bosz. “We gaan gewoon door zoals we heel het seizoen al bezig zijn. Dat we ooit zouden verliezen zat eraan te komen. Het is heel knap dat het pas na 27 wedstrijden is gebeurd”, besloot de trainer nog enigszins positief zijn verhaal.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

PSV verloor zaterdag voor het eerst in de competitie en is dus de ongeslagen status kwijt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!