Bosz hoorde van zijn vrouw over gelijkspel Feyenoord: 'Stapje dichterbij'

5 april om 13:58 • Aangepast 19 april om 02:08
nl
PSV kwam deze week onverwacht een stapje dichter bij de landstitel. Concurrent Feyenoord liet twee punten liggen op bezoek bij hekkensluiter FC Volendam terwijl PSV won bij Excelsior. Het moet raar lopen wil het dit seizoen nog misgaan voor de Eindhovense club erkent ook trainer Peter Bosz: “We staan er wel erg goed voor.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Peter Bosz zat donderdagavond niet met gebalde vuisten voor de TV toen Feyenoord twee punten liet liggen in en tegen Volendam. “Nee ik kwam er pas later achter. Ik was namelijk uiteten met technisch directeur Earnest Stewart. Pas toen onze vrouwen zich afvroegen wat Feyenoord had gedaan kwamen we achter de eindstand.”

De trainer moest toegeven dat het gelijkspel als een verrassing kwam. “Ik had geen rekening gehouden met het feit dat Feyenoord bij Volendam punten zou laten liggen. Maar het laat ook zien dat winnen niet vanzelfsprekend is. Niemand zag dit aankomen. Maar we zijn wel weer een stapje dichter bij de titel.”

"Winnen is niet vanzelfsprekend."

PSV staat nu negen punten voor op Feyenoord en heeft een veel beter doelsaldo dan de club uit Rotterdam. En dus lijkt het erop dat de Eindhovenaren nog drie keer mogen verliezen in de laatste zes wedstrijden om alsnog met de titel te staan. De kans is groot dat op 5 mei tegen Sparta het kampioenschap wordt binnengesleept.

Zaterdagavond wacht voor PSV nog wel een lastige wedstrijd tegen AZ. In Eindhoven weet PSV al vier jaar op rij niet te winnen van de Alkmaarders. Het team van Bosz is dus gewaarschuwd. Zaterdagavond zullen Ismael Saibari en Hirving Lozano er nog niet bij zijn. Jerdy Schouten lijkt wel weer op tijd fit en traint vrijdagmiddag mee.

"Het gaat iets minder makkelijk bij PSV."

De laatste wedstrijd voor de winterstop speelde PSV een geweldige wedstrijd op bezoek bij AZ. De Eindhovenaren wonnen met 4-0. Bosz: “We hebben daar ons beste halfuur van dit seizoen gespeeld. Maar dat zegt voor nu helemaal niks.”

Zeker niet omdat het ook bij PSV wat moeizamer gaat de laatste weken. “Dat de sleet erin zit wil ik niet zeggen, maar het gaat niet zo makkelijk als voor de winterstop. Dat zie je ook terug in de uitslagen. We moeten er harder voor werken. Maar dat kunnen we ook. We staan er gewoon goed voor”, ziet de coach.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!