Video

Ontploffing bij brand op camping: caravan helemaal uitgebrand

30 april om 10:34 • Aangepast vandaag om 02:02
nl
Op camping 't Wolfsven in Mierlo is dinsdagochtend een caravan volledig uitgebrand. Door de vlammen is er van de caravan niet veel meer dan een hoopje schroot overgebleven.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Niemand op de camping raakte gewond. In de caravan verbleven sinds zondag geen mensen meer. De eigenaar is volgens een brandweerwoordvoerder die dag van de camping vertrokken. Toen de brandweer op 't Wolfsven aankwam, was er nog maar weinig van de caravan over. Het is volgens de brandweer niet duidelijk wat de oorzaak is van de brand. Brandweerlieden hebben om erger te voorkomen gasflessen weggehaald bij de caravan.

Een gast die op 't Wolfsven verblijft zegt dat de vlammen enorm snel om zich heen sloegen. Ook zou er volgens deze campinggast een explosie zijn geweest waarbij verschillende gasflessen door de lucht vlogen. De brandweer zegt dit niet te hebben gezien, maar spreekt wel over een koelkast die tijdens de brand voor lawaai heeft gezorgd.

Een caravan met voortent die naast de brandhaard stond, liep ook schade op. Een campinggast heeft het vuur met een tuinslang proberen te doven. Toch bereikten de vlammen ook enkele bomen. Dat leidde tot zwartgeblakerde boomtoppen.

Er bleef niet veel over van de caravan (foto: SQ Vision).
Er bleef niet veel over van de caravan (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!