Ludiek spandoek na schade door vallend betonblok: 'Sorry voor de scheur!'

8 mei om 10:24 • Aangepast woensdag om 11:00
nl
Waar mensen werken, worden weleens fouten gemaakt. Zo ook in Aalst: bij het slopen van het oude KPN-gebouw in de Michiel de Ruyterstraat, zorgde een vallend betonblok voor een scheur in het buurhuis. Reden genoeg voor de verantwoordelijke sloper om op ludieke manier zijn excuses aan te bieden.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

"Ondanks dit gebeuren, zit mevrouw niet te treuren. Ze heeft nog altijd een goed humeur, maar toch nog eens sorry voor deze scheur!" Die tekst prijkt inmiddels al een poosje op het levensgrote, knalrode spandoek in de straat.

Afgelopen februari ging het mis, vertelt Rolf Wijnhoven van Sloopbedrijf Van Putten. "We waren daar het oude KPN-gebouw aan het slopen." Een klus die normaal weinig problemen oplevert. Tot een stuk beton tegen de gevel van het huis ernaast valt.

"Het was mijn eigen fout", geeft Rolf direct toe. "Gelukkig de eerste in de vijftien jaar dat ik dit doe." En dat moet opgelost worden. "We hebben die mevrouw meteen ingelicht. Ze was zó vriendelijk."

"Toen we dat zagen, hielden we het niet meer droog."

Als dank voor het begrip, wilden Rolf en zijn collega's iets terugdoen. "Dat werd het spandoek. We moesten die gevel waterdicht maken, dan maar op deze manier. De bewoonster had geen flauw idee dat we dit van plan waren, maar vond het heel grappig. Net als de rest van de buurt trouwens."

Overigens zorgde de schade nog voor een opmerkelijk tafereeltje. "Die scheur liep ook dwars door de slaapkamer van de mevrouw. Precies boven haar nachtkastje, met daarop een boek met de titel... SLOOP. Toen we dat zagen, hielden we het niet meer droog."

Toeval bestaat niet, maar soms toch wel.
Toeval bestaat niet, maar soms toch wel.

Inmiddels is de reparatie van de gevel aanstaande, vertelt Rolf. Wat overblijft, is een bijzonder verhaal én de foto's. "Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!