Man vindt taxirit te duur en bedreigt taxichauffeur met mes

9 mei om 09:12 • Aangepast donderdag om 10:20
nl
Een taxichauffeur is woensdagnacht door een klant met een mes bedreigd in Breda. De klant was het niet eens met de prijs van de taxirit. Dat maakte de politie donderdagochtend bekend. De taxichauffeur vluchtte uit de auto en belde de politie.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De taxichauffeur stond rond een uur 's nachts op de taxistandplaats aan de Nieuwe Prinsenkade in Breda te wachten op klanten, toen de man naar hem toe kwam. Hij vroeg hoeveel het zou kosten om hem naar de Haagse Beemden in Breda te brengen. De chauffeur antwoordde dat dit zo'n dertig euro zou kosten. Dat vond de potentiële klant te duur, hij liep weer weg.

Vijftien euro, meer niet
Enkele minuten later stapte hij echter alsnog in en hij vroeg de chauffeur naar de Haagse Beemden te rijden. Daar aangekomen meldde de klant plotseling dat hij niet van plan was meer dan vijftien euro te betalen. Ook betichtte hij de chauffeur van oplichting.

De chauffeur gaf aan dat een andere prijs helaas niet mogelijk is. Daarop trok de klant plots een mes en bedreigde hij de chauffeur. Die sprong snel uit de taxi en belde de politie. Toegesnelde agenten konden de verdachte, een 56-jarige man, korte tijd later aanhouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!