Liveblog

112-nieuws: boom valt op huis • harde crash tussen auto's

19 april om 13:20 • Aangepast 26 april om 18:50
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.30

Stormschade in bosgebied

In een bosgebied bij Maarheeze heeft de wind vanavond voor schade aan bomen gezorgd. Het brandweerteam van Maarheeze rukte uit om twee dennenbomen aan de Heugterzijweg weg te halen. Die hingen gevaarlijk over de weg. Ze zijn doorgezaagd, opgetild en langs de weg gelegd. Later worden ze opgehaald.

De bomen stonden op omvallen (foto: SQ Vision/Johan Bloemers).
De bomen stonden op omvallen (foto: SQ Vision/Johan Bloemers).
Een kettingzaag maakte een einde aan het gevaar (foto: SQ Vision/Johan Bloemers).
Een kettingzaag maakte een einde aan het gevaar (foto: SQ Vision/Johan Bloemers).
18.40

Harde crash tussen twee auto's

In Oosterhout zijn de bestuurders van twee auto's vanmiddag met de schrik vrijgekomen. Ze botsten hard op elkaar nadat een van hen waarschijnlijk geen voorrang gaf. Hun voertuigen raakten flink beschadigd en zijn weggesleept. De politie doet onderzoek.

De schade aan de voertuigen was groot (foto: Eye4images).
De schade aan de voertuigen was groot (foto: Eye4images).
De schade aan de voertuigen was groot (foto: Eye4images).
De schade aan de voertuigen was groot (foto: Eye4images).
18.30

Fietser aangereden door auto

Een fietser die vanmiddag de Geenhovensedreef in Valkenswaard overstak, is geschept door een auto. Hij stak de straat over toen er verschillende auto's in de straat reden. De man was na het ongeluk aanspreekbaar en werd nagekeken in een ambulance.

De politie kwam naar de plek van de botsing (foto: SQ Vision).
De politie kwam naar de plek van de botsing (foto: SQ Vision).
18.25

Isolatieplaten waaien in bomen

Bij een nieuwbouwproject aan het Arendsplein in Oosterhout zijn vanmiddag isolatieplaten van de bovenste etage afgewaaid. Door de harde wind belandde een aantal platen in de bomen. De brandweer is met een hoogwerker ter plaatse gekomen om de platen uit de bomen te halen. De aannemer is gevraagd ervoor te zorgen dat het restant van de isolatieplaten niet meer wegwaait.

18.20

Coffeeshop dicht na achtste aanslag

Het is afgelopen nacht voor de achtste keer misgegaan bij coffeeshop Caza aan de Gasthuisring in Tilburg. De zaak was opnieuw doelwit van een aanslag. Het gebeurde in de eerste week dat agenten in het gebied rondom de zaak mogen fouilleren.

Lees hier meer over de aanslagen op de coffeeshop

17.20

Zoon die vader neerstak langer vast

De 24-jarige zoon die zijn vader (52) dinsdag bij een vechtpartij op de Nobellaan in Vlijmen neerstak, blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris heeft besloten dat de man twee weken langer in voorarrest blijft. De vader is buiten levensgevaar.

Lees hier wat er bij de steekpartij is gebeurd

16.55

Politie controleert verkeer in West-Brabant

De politie heeft bij verkeerscontroles in Zeeland en West-Brabant bekeuringen uitgedeeld en rijbewijzen afgepakt. Zo raakte de bestuurder van een snorfiets op de Moerlaken in Breda zijn rijbewijs kwijt. Hij reed 58 kilometer per uur, terwijl zijn snorfiets maar 25 mag. In Fijnaart gebeurde een automobilist hetzelfde. Hij reed met 160 kilometer per uur over de A59. Daar gold een maximum snelheid van 100 kilometer per uur op dat moment. Op de Midden-Brabantweg werden de rijbewijzen van drie bestuurders ingenomen. De agenten hielden de controle op initiatief van Roadpol, een Europese politieorganisatie. Die is opgericht om het verkeer veiliger te maken en het aantal doden te beperken.

16.35

Bumper kapot na ongeval

Op de Statenweg in Venhorst is vanmiddag een ongeval gebeurd met twee personenauto's. Een bestuurder reed achterop de andere bij een wegversmalling. De voorste bestuurder gaf voorrang aan een tegenligger. Dat had de bestuurder achter hem niet gezien. De voor- en achterkant van de auto's raakten flink beschadigd.

De achterkant was flink ingedeukt na het ongeluk (foto: SQ Vision/Marco van den Broek).
De achterkant was flink ingedeukt na het ongeluk (foto: SQ Vision/Marco van den Broek).
16.25

Auto vliegt in brand

Bij een bedrijf aan de Europalaan in Rijen is vanmiddag een auto in brand gevlogen. Het hybride voertuig stond aan een laadpaal toen de brand ontstond. De brandweer heeft het vuur geblust en kon de accu daarna koelen. Door de rook werd een fietspad even afgesloten.

16.10

Boom waait om en valt op huis

Door harde wind is er vandaag op de Voordeldonk in Asten een boom op een boerderij gevallen. Daar is niemand bij gewond geraakt. De boom brak af door een harde windvlaag en richtte flinke beschadigingen aan. De brandweer heeft een stuk rondom het huis afgezet omdat een deel op instorten zou staan.

De boom waaide om en viel op de boerderij (foto: SQ Vision/Harrie Grijseels).
De boom waaide om en viel op de boerderij (foto: SQ Vision/Harrie Grijseels).
Van de boom was na de knak weinig over (foto: SQ Vision/Harrie Grijseels).
Van de boom was na de knak weinig over (foto: SQ Vision/Harrie Grijseels).
16.05

Geen treinen tussen Boxtel en Eindhoven

Door een aanrijding reden er vanmiddag geen treinen tussen Boxtel en Eindhoven. Ook de treinen tussen Eindhoven en Deurne en Eindhoven en Tilburg Universiteit gingen niet. De NS meldde even voor zeven uur dat de beperkingen voorbij waren.

De vertraging door de aanrijding (foto: SQ Vision).
De vertraging door de aanrijding (foto: SQ Vision).
15.12

Verwaarloosd paard in beslag genomen

Een paard uit Bergeijk is door de dierenpolitie in beslag genomen, omdat de verzorgster het dier verwaarloosde. De merrie was veel te mager en had last van een mijtinfectie.Tijdens eerdere controles werd al vaker een dierenarts ingeschakeld en een behandelplan opgesteld voor de verzorging van het paard. De verzorgster voerde dit plan niet goed uit, meldt de Dierenpolitie op Instagram.

Lees hier meer.

Een paard uit Bergeijk is door de dierenpolitie in beslag genomen, omdat de verzorgster het dier verwaarloosde (foto: Dierenpolitie).
Een paard uit Bergeijk is door de dierenpolitie in beslag genomen, omdat de verzorgster het dier verwaarloosde (foto: Dierenpolitie).
14.42

Uur vertraging op A73 na ongeluk

Het verkeer op de A73 richting Nijmegen had vrijdagmiddag vanaf Cuijk vertraging door een ongeluk met meerdere auto's bij Wijchen. De vertraging liep op tot een uur. Na het bergen werd de rijstrook vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
14.36

Man aangehouden die meisjes schopten

Er is een man aangehouden voor het schoppen van twee meisjes in Waalwijk, waardoor zij donderdagmiddag van de scooter vielen. Een agent herkende op straat een man met hetzelfde aparte loopje als de verdachte op de camerabeelden. De man beet een agent tijdens de aanhouding en maakte een erg verwarde indruk.

Lees hier meer.

14.32

Vrouw (18) langer vast na dodelijke steekpartij

De 18-jarige vrouw die dinsdag werd aangehouden na een dodelijke steekpartij in een huis aan het Vilvoordehof in Eindhoven blijft veertien dagen langer vastzitten. Dat besloot de rechter-commissaris vandaag bij haar voorgeleiding. De 52-jarige vader van de vrouw kwam bij de steekpartij om het leven. De dochter werd door de politie kort na de steekpartij ergens in de buurt aangehouden. De aanleiding voor de steekpartij is nog niet naar buiten gebracht.

Lees hier meer.

13.12

Vuurwapen in bestelbus

In een bestelbus aan de Dorpsstraat in Lage Zwaluwe is gisteravond een vuurwapen gevonden. Agenten besloten de auto te controleren nadat ze iemand in de laadruimte van de bestelbus zagen zitten. In totaal bleken er drie mannen in de auto te zitten. Toen een agent de bestuurder aansprak, rook hij direct een hennepgeur. De mannen bleken een kleine hoeveelheid softdrugs bij zich te hebben. Toen agenten de bestelbus doorzochten, vonden ze nog een paar zakjes drugs en het vuurwapen. Dat was in de laadruimte verstopt. De aangehouden mannen zijn 16, 17 en 20 jaar oud en komen uit Lage Zwaluwe.

12.54

Gezochte vrouw verdacht van oplichting

De jonge vrouw naar wie de politie gisteravond op Burgernet vroeg uit te kijken rond de Sophiastraat in Nuenen, werd gezocht vanwege oplichting. Dat maakte een woordvoerster vanmiddag bekend. Het meisje kwam bij iemand aan de deur terwijl de bewoner aan de lijn werd gehouden door een zogenaamde bankhelpdeskmedewerker. Het meisje is uiteindelijk niet meer gevonden.

12.52

Ongeluk op A27

De linkerrijstrook van de A27 van Gorinchem richting Breda was tot kwart over een afgesloten bij Oosterhout na een ongeluk. De afsluiting leidde rond kwart voor een 's middags tot een zes kilometer lange file vanaf Hank, goed voor iets meer dan vijf minuten vertraging.

Foto: X/Rijkswaterstaat
Foto: X/Rijkswaterstaat
11.20

Bestelbus knalt tegen boom

Aan de Middelstraat in De Moer is rond kwart voor elf een bestelbus tegen een boom gebotst. De bus is flink beschadigd. De bestuurster is lichtgewond geraakt en is nagekeken door ambulancepersoneel. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau. De politie doet ter plaatse onderzoek naar het ongeluk.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
11.15

Illegale spullen gevonden bij grote controle

Bij een grote controle in Drunen zijn gisteren illegale sigaretten, illegale shishatabak, illegale gokspellen en lachgaspatronen gevonden. Daarnaast werden er milieuovertredingen, fraude met een gasaansluiting, opgesplitste woningen zonder vergunning en adresfraude ontdekt.

Lees hier meer.

10.05

Auto raakt lantaarnpaal en belandt in sloot

Een automobilist die een bocht uit kwam rijden in Someren raakte vrijdagochtend van de weg. Daarbij raakte de man eerst een lantaarnpaal, reed hij daarna met zijn wiel door een voortuin en belandde de auto vervolgens in de sloot. De man werd in de ambulance onderzocht, maar hoefde niet mee naar een ziekenhuis. De auto werd opgehaald door een bergingsbedrijf.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
05.53

Vrachtwagen in brand

Op de A2 van Den Bosch naar Eindhoven stond een vrachtwagen in brand bij knooppunt Ekkersweijer in Best. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De bergingswerkzaamheden duurden tot tien uur. Een rijstrook was dicht en de toerit naar Best was dicht. Automobilisten konden omrijden via knooppunt Vught.

05.00

Jonge vrouw gezocht in Nuenen

Op Burgernet roept te politie op uit te kijken jonge vrouw van 18 of 19 jaar. Ze heeft lang blond haar en is rond acht uur gisteravond te voet gevlucht vanaf de Sophiastraat in Nuenen. Tips? Bel nu 112.

18.33

Grote controle in Drunen

De politie, handhavers, douane en de gemeente voerden gisteravond een grote controle uit op de bedrijfspanden en bovenliggende woningen aan het Plataanplein in Drunen. Ook alle garageboxen aan de achterkant zijn gecontroleerd. Meerdere honden doorzochten de garageboxen en panden.

De controles zijn uitgevoerd omdat steeds vaker blijkt dat panden en garageboxen niet worden gebruikt voor wat is toegestaan. De gemeente hoopt vandaag met een bericht te komen van wat er is gevonden.

(foto: Iwan van Dun/ SQ Vision)
(foto: Iwan van Dun/ SQ Vision)
17.42

Drugspand in Eindhoven gesloten

Een huis aan het Victoriapark in Eindhoven is gisteren door de gemeente gesloten. Bij controle van het huis werden 4,5 kilo harddrugs, zeventien cilinders met lachgas, twaalf stuks zwaar vuurwerk en diverse druggerelateerde voorwerpen aangetroffen. De sluiting duurt voor een periode van vier maanden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!