Video

Man opgepakt voor verkrachting vrouw (24) tijdens Koningsnacht

1 mei om 13:18 • Aangepast vandaag om 02:06
nl
Een 31-jarige man uit Tilburg is woensdagochtend opgepakt voor de verkrachting van een vrouw (24) tijdens Koningsnacht in zijn woonplaats. De man wordt ervan verdacht dat hij de vrouw die nacht in de Korte Tuinstraat met geweld seksueel heeft misbruikt. De verdachte kwam in beeld na buurtonderzoek en het bekijken van camerabeelden.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

De Tilburger werd woensdagochtend vroeg om tien over zes thuis van zijn bed gelicht.

De vrouw was volgens de politie na de gebeurtenis erg ontdaan en deed aangifte van het seksueel misbruik in de Tilburgse binnenstad. In een onverlicht steegje zou de vrouw rond drie uur in de nacht door de verdachte zijn verkracht. De politie laat woensdag weten dat de vrouw op stap was geweest.

Buurtbewoners spraken er schande van. "Echt bizar", vertelde een van hen aan Omroep Brabant. "Een verkrachting midden in de stad, terwijl het uitgaanspubliek naar huis zwalkt." De man zou eerder op de avond al vrouwen hebben lastiggevallen, al kon de politie dat eerder niet bevestigen.

De dader is vastgelegd op videobeelden. Hier zou onder andere op te zien zijn hoe hij wegvlucht. "Het zou gaan om een licht getinte dader", vertelde een politiewoordvoerder over het signalement. Volgens mensen in de buurt droeg hij een rode broek.

Dit is wat politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk eerder over de zaak zei:


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!