Vraag & antwoord toegangsbeleid

3 Uurkes Vurraf - Vraag & antwoord toegangsbeleid

Antwoorden op de meest gestelde vragen over het toegangsbeleid en het winnen van tickets.

Toegang

V: Waarom hanteert Omroep Brabant een toegangsbeleid?

A: Als gevolg van de steeds langer wordende wachtrijen ieder jaar is in overleg met de gemeente en de locatie gekozen voor het huidige toegangsbeleid. Omdat we het evenement gratis toegankelijk willen houden en geen geld mogen vragen voor de entree (i.v.m. de mediawet) zijn we aangewezen op het verspreiden van gratis e-tickets. Daarnaast is het evenement zeer populair en is de animo groter dan het aantal bezoekers die we toe mogen laten. Om de kaarten zo eerlijk mogelijk te verdelen onder de geïnteresseerden hebben we dit toegangsbeleid geïntroduceerd.

V: Moet ik mezelf legitimeren?

A: Ja, er zal een strikte controle zijn op de e-tickets in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Dit doen we om de zwarte handel van de e-tickets te voorkomen. Geen geldig legitimatiebewijs is geen toegang!

 

Tickets winnen

V: Ik heb me ingeschreven voor de loting en ik heb daarna geen mail ontvangen om mijn inschrijving te bevestigen. Hoe kan dat?

A: Soms komt een mail in een wachtrij en duurt het even totdat deze in je mailbox zichtbaar is. Kijk ook even in je spamfilter, wellicht is de mail daar terechtgekomen. 

V: Ik heb me ingeschreven voor de loting en ik heb daarna mijn inschrijving bevestigd. Betekent dit dat ik mag komen?

 

A: Nee, de inschrijving en de bevestiging is alleen om in de loting terecht te komen. Na ontdubbeling en loting is pas duidelijk wie kaartjes heeft gewonnen.

V: kan ik me met meerdere e-mailadressen inschrijven, om zo de kans te vergroten om ingeloot te worden?

A: Nee, dat heeft geen zin. Ons inschrijfsysteem zal dubbele inschrijving verwijderen.

V: Ik heb vorig jaar e-tickets gewonnen, mag ik dit jaar weer meedoen?

A: Ja, iedereen mag mee doen aan de acties en voorinschrijving en iedereen maakt evenveel kans om te winnen.

V: Waarom zijn de te winnen kaarten beperkt tot twee stuks?

A: Om zo veel mogelijk mensen de kans te geven om kaartjes te winnen ontvangt iedere winnaar maximaal twee entreekaarten. Uitzondering zijn de verschillende acties die we onder anderen via de Facebook en Instagram pagina’s van Omroep Brabant doen.

V: We willen met een grote groep gaan maar dan zijn we niet allemaal gegarandeerd van tickets?

A: Nee. Dit is helaas een nadeel van het nieuwe toegangsbeleid. Daarentegen biedt het nieuwe toegangsbeleid aan meerdere mensen een eerlijke kans om bij het feest aanwezig te zijn. Wil je met een groep kans maken op tickets? Kijk dan of je kun winnen via de andere acties bij Omroep Brabant, of zorg ervoor dat jullie allemaal staan ingeschreven voor de loting.

V: Hoe maak ik de meeste kans op kaarten bij de inschrijving voor de loting?

A: Je maakt de meeste kans door je maar één keer in te schrijven, eventueel samen met een tweede persoon. Het heeft geen zin om je meerdere keren met die tweede persoon in te schrijven, omdat dubbele inschrijvingen worden ontdubbeld. Bij dat ontdubbelingsproces bestaat de kans dat je eerste inschrijving dan ook geschrapt wordt en helemaal niet meer meegaat in de loting. Inschrijven met meerdere e-mail adressen heeft ook geen zin.

V: Wat gebeurt er als ik mezelf meerdere keren inschrijf bij de inschrijving voor de loting?

A: Ons aanmeldsysteem zal de dubbele inschrijving verwijderen. De kans bestaat dat je eerste inschrijving door dubbele inschrijvingen helemaal wordt geschrapt, met als gevolg dat je niet meegaat in de loting.

V: Kan ik me inschrijven & meedoen aan meerdere acties?

A: Ja, je kunt en mag aan alle acties meedoen mits je 18 jaar of ouder bent.

V: Is het mogelijk om namen aan te passen na inschrijving voor de loting?

A: Ja en nee. Na het inschrijven is het nog mogelijk om namen aan te passen. Na de loting is het NIET meer mogelijk de namen aan te passen. Zorg dus dat je jezelf alleen aanmeldt met degene met wie je ook 3 Uurkes Vurraf wilt bezoeken!

V: Waarom is het na de loting niet meer mogelijk om namen aan te passen?

A: Om handel in de kaarten tegen te gaan.

V: Mag ik meedoen aan meerdere acties?

A: Ja, je mag aan alle acties meedoen! Mocht je kaarten via een actie hebben gewonnen, dan zal je inschrijving voor de loting automatisch komen te vervallen. LET OP: het heeft geen zin om je meerdere keren voor de loting in te schrijven. Dubbele inschrijvingen worden ontdubbeld.

V: Kan ik voor iemand anders inschrijven voor de loting?

A: De opgegeven e-mailadressen moeten worden bevestigd. Dat gebeurt door een e-mail die we versturen naar de opgegeven e-mailadressen.

V: Hoe werkt het winnen via radio of TV?

A: Win je een ticket via radio of TV, dan kun je zelf bepalen op welke naam je deze tickets laat zetten. De informatie hiervoor ontvang je wanneer je de tickets hebt gewonnen.

V: Ik probeer te bellen met de radiostudio, maar het nummer werkt niet of een bandje zegt dat dit nummer niet bestaat.

A: Dat kan, omdat heel veel mensen tegelijk bellen kan de lijn overbezet raken en er even eruit liggen. Probeer het de volgende keer gerust nog een keer.

V: Heeft eerder bellen zin?

A: Nee, er wordt pas opgenomen nadat de FIJFISJENIE-kreet is geweest. Daarna kun je bellen.

V: Ik hang al uren aan de lijn maar er wordt niet opgeomen. Hoe zit dat?

A: Toen je aan de lijn wachtte om erdoorheen te komen hoorde je al dat er iemand anders gekozen is voor de kaarten. De producer heeft deze persoon daarna ook buiten de uitzending gesproken. De producer kan je niet te woord staan. Er bellen namelijk heel veel mensen. We gaan ervanuit dat de beller zelf kan oordelen dat het belmoment is geweest en dat het geen zin heeft om dan nog aan de lijn te hangen.

V: Ik heb gewonnen maar ik heb nog geen mail ontvangen?

A: Geen paniek, we hebben je emailadres maar het kan even duren dat je een instructiemail van ons krijgt. Wanneer je deze hebt ontvangen kun je de namen registreren die naar 3 Uurkes Vurraf gaan. Op 1 februari worden de e-tickets verstuurd. Je kunt voor de service nog even hun emailadres checken en kijken in Prize Fighter of deze correspondeert.

V: Wat is de verdeling van de weg te geven kaarten via de acties?

A: Er mogen maximaal bijna 1.500 mensen in de zaal. Meer mensen mogen wij niet ontvangen in verband met veiligheid en regelementen. Wij organiseren het feest en wij nodigen onze relaties uit om met ons het feest te vieren. Inclusief crew, artiesten en relaties van deze artiesten zijn dit ongeveer 500 personen. De ongeveer duizend beschikbare plaatsen blijven over voor het publiek en kunnen op verschillende manieren gewonnen worden. Via de inschrijving voor de loting en de acties op radio, TV en social media komen meer dan tienduizend aanmeldingen binnen, grofweg heb je via de loting dus 10% kans om kaartjes te winnen.

V: Heeft het zin om zonder e-ticket naar 3 Uurkes te komen?

A: Nee, je krijgt alleen toegang met een e-ticket en een geldig legitimatiebewijs.

V: Heeft het zin om Omroep Brabant een speciaal verzoek te sturen?

A: Omroep Brabant krijgt elk jaar vele verzoeken van mensen die graag naar 3 Uurkes Vurraf willen gaan en ons vragen een uitzondering te maken. Juist omdat het voor ons onmogelijk is een selectie te maken uit al deze verzoeken zonder iemand te kwetsen is ons antwoord altijd negatief. Omroep Brabant hanteert een eerlijk systeem waarbij iedere Brabander evenveel kans maakt om onze gast te zijn.

V: Waarom wordt op 1 februari 2018 pas bekendgemaakt wie de tickets heeft gewonnen?

A: Deze tijd is nodig om het versturen van de e-tickets technisch te realiseren.

V: Waarom kan ik mezelf alleen maar online inschrijven?

A: Omdat het inschrijven voor de loting een volledig geautomatiseerd proces is, is het niet mogelijk om offline (via telefoon, brief etc.) in te schrijven.

V: Wat gebeurt er als er kaarten aangeboden worden via Marktplaats?

A: Ga daar niet op in! E-tickets zijn exclusief verkrijgbaar via Omroep Brabant en 3 Uurkes Vurraf is een gratis evenement. Er worden noch door Omroep Brabant, noch door derden kaarten te koop aangeboden! Mochten er desondanks toch kaarten worden aangeboden via Marktplaats of derden, ga daar dan niet op in. De kaarten staan op naam en het is niet mogelijk de namen na de loting aan te passen. Heb je dus kaarten met een andere naam dan op je identiteitsbewijs, dan wordt de toegang geweigerd. Omroep Brabant is niet verantwoordelijk voor de gevolgen naar aanleiding van de handel of namaak van e-tickets en behoud zich het recht om tickets ongeldig te verklaren.

Contact

Heb je na het lezen van deze vragen en antwoorden nog vragen? Mail dan naar win@omroepbrabant.nl. Wij proberen alle berichten binnen kantooruren te beantwoorden.