De hele maand juni waren verslaggever Jos en cameraman Dennis in Boekel aanwezig. Het dorp is zwaar getroffen door het coronavirus. Jos en Dennis zijn op zoek gegaan naar mooie, positieve en ontroerende verhalen uit het dorp. De verhalen lees je hieronder en zie je in de documentaire ‘Het verhaal van Boekel.

Artikelen over Verhaal van Boekel

Ex-coronapatiënt Sehraz (16) mag na acht weken weer knippen in Bredase kapsalon van ouders

Als 16-jarige coronapatiënt werd Sehraz Mohmand uit Breda half maart ineens landelijk nieuws. Niet dat hij daar zelf iets van mee kreeg, want in het Sofia Kinderziekenhuis in Rotterdam vocht hij voor zijn leven en werd zelfs enkele dagen in kunstmatige coma gehouden. Maar daar is nu niets meer van te merken. Want Sehraz knipt weer, met een lach op het gezicht, in de kapsalon van zijn familie op de Haagdijk in Breda. Op advies van zijn dokter nog maar een paar uurtjes per dag.

Sehraz (16) mag na doodstrijd tegen coronavirus weer knippen in Breda

Jos (62) ligt al zes weken op de intensive care met corona maar mag er nu bijna af: 'Een wonder'

“Het is een wonder.” Dit zegt Yvonne Klaassen (58) uit Eindhoven nu het eindelijk beter gaat met haar man Jos (62). Hij ligt al weken op de intensive care van het Catharina Ziekenhuis met corona. “Gisteren zes weken geleden werd hij opgehaald met de ambulance en de volgende dag werd hij op de intensive care in slaap gebracht en aan de beademing gelegd. En nu heb ik net het bericht gekregen dat hij morgen of overmorgen van de ic af mag. Het is gewoon geweldig.”

Jos en Yvonne Klaassen. (Foto: privécollectie)

Emotioneel onthaal voor Frans (77) die ic verlaat na weken in kritieke toestand te hebben gelegen

Tientallen opgeluchte familieleden en vrienden stonden Frans Wilbrink (77) uit Son donderdagmiddag op te wachten bij verpleeghuis Dommelhoef in Eindhoven. Frans had corona en lag anderhalve maand in kritieke toestand op de intensive care in Leeuwarden. Deze week ging het plotseling beter en mocht hij terug naar Brabant. “We hebben allebei heel hard gehuild”, vertelt Ineke Wilbrink nadat ze haar man eindelijk weer in levenden lijve heeft gezien.

De 77-jarige Frans Wilbrink (Foto: Wouter Engelkes).

Lea (49) herstelt na een wekenlange coronacoma: 'Wereld is compleet veranderd'

Lea Kant (49) uit Nieuwendijk lag al een week op de intensive care van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem voordat het coronavirus bij haar werd ontdekt. Ze bleek de eerste coronapatiënt in het ziekenhuis. Op 21 februari werd ze opgenomen, al was de ziekte toen nog niet vastgesteld. Dat gebeurde pas toen ze werd verhuisd naar de Intensive Care van het Erasmus MC. Na een wekenlange coma is ze inmiddels weer bij en sterkt ze elke dag wat verder aan.

Lea (49) herstelt na een wekenlange coronacoma. (foto: Rivas)

Ankie heeft corona en neemt met videobellen afscheid van haar stervende man Toon die ook besmet is

De berichten vanuit het UMCG in Groningen over coronapatiënt Toon Verstegen (56) uit Valkenswaard waren de voorbije dagen wisselend. “Soms ging het beter, dan weer wat slechter”, vertelt Ankie Verstegen-De Groot. In de loop van vrijdag werden de berichten almaar slechter. Ankie, eveneens in het ziekenhuis opgenomen met corona, nam via videobellen afscheid van haar stervende man. Toon overleed vrijdagavond om halfacht.

Toon en Ankie met hun hond. (Foto: Ankie Verstegen-De Groot)

Ed (83) en Gina (92) genezen samen als door een 'godswonder' van corona: 'Zo blij, zo opgelucht'

Tijd om afscheid te nemen was er bijna niet, die maandag 16 maart. Gina (92) was er erg slecht aan toe en en moest naar het ziekenhuis. Terwijl de ambulance vertrok, bleef Ed (83) thuis in Ulvenhout achter. Ook hij was op dat moment hartstikke ziek door het coronavirus. "Het afscheid was het allermoeilijkste moment. Zie ik haar ooit nog terug, vroeg ik me af." Maar inmiddels is het bejaarde echtpaar herenigd én genezen. Ed en Gina overleefden samen COVID-19.

Ed en Gina zijn allebei genezen van het coronavirus.

Sehraz (16) die in coma lag door corona, beseft nog steeds niet wat hem is overkomen

De 16-jarige Sehraz uit Breda werd onlangs landelijk nieuws omdat hij ondanks zijn jonge leeftijd en goede gezondheid op de intensive care terechtkwam door corona. De situatie werd zo ernstig dat hij zelfs in coma gehouden moest worden. Nu is de tiener eindelijk thuis en maakt hij het goed, maar de bizarre situatie dringt nog steeds niet helemaal tot hem door. “Ik besef nog steeds niet dat heel Nederland zich druk heeft gemaakt om mij.”

Sehraz vertelt via Skype hoe het met hem gaat (foto: Omroep Brabant).

Elsa heeft het coronavirus en zit thuis met haar man in isolatie: 'Een heel rare situatie'

Vast in je eigen huis, twee weken lang, omdat je besmet bent met het nieuwe coronavirus. Elsa* kan er over meepraten. Zij is de Eindhovense patiënt bij wie het virus is vastgesteld. Haar zus uit Helmond raakte onlangs ook besmet. Met diens man en kinderen was zij vorige week op wintersport in het Italiaanse Trentino. Afgelopen zaterdag kwamen ze terug. "Niemand is ziek geworden van ons, daar hebben we alles aan gedaan."

Foto: ANP