De hele maand juni waren verslaggever Jos en cameraman Dennis in Boekel aanwezig. Het dorp is zwaar getroffen door het coronavirus. Jos en Dennis zijn op zoek gegaan naar mooie, positieve en ontroerende verhalen uit het dorp. De verhalen lees je hieronder en zie je in de documentaire ‘Het verhaal van Boekel.

Artikelen over Verhaal van Boekel

Boekel had lang vrijwel geen besmettingen: 'We hebben ons lesje hier wel geleerd'

Het valt op. Waar overal het aantal besmettingen van corona flink toeneemt, lijkt dat in Boekel mee te vallen. Met 21 sterfgevallen op 10.000 inwoners werd het dorp in maart en april zwaar getroffen door het coronavirus. De afgelopen maanden waren er zo goed als geen besmettingen in het dorp. Pas sinds enkele dagen stijgt het aantal besmettingen. “Ik denk dat we ons lesje wel geleerd hebben”, denken veel inwoners van Boekel.

Riny Lange ziet dat Boekel voorzichtiger is.

Het verhaal van Boekel: 'Als je dan die verhalen hoort, dat grijpt je enorm aan, geen woorden voor'

"Boekel, een dorp met onuitputtelijke energie, stond twee en een halve maand stil." Het zijn de woorden van burgemeester Pierre Bos in de documentaire 'Het verhaal van Boekel'. Met 21 sterfgevallen op een inwonersaantal van 10.000 werd het dorp zwaar getroffen door het coronavirus. Verslaggever Jos Verkuijlen en cameraman Dennis Stafleu verbleven er de hele maand juni met deze indringende documentaire als resultaat. Omroep Brabant zendt de documentaire zondag 2 augustus uit vanaf 12.00 uur op televisie. De documentaire is ook online te bekijken.