BrabantQuiz, dé Quiz om jouw kennis over Brabant te testen

BrabantQuiz


Speel met Brabant en test jouw kennis over Brabant met de BrabantQuiz. De BrabantQuiz is een dagelijks spel met elf vragen. Wat weten jij en je vrienden over de mooiste en boeiendste provincie van Nederland?

Hoe werkt de BrabantQuiz?

Iedere dag van de week wordt er een nieuwe BrabantQuiz gepubliceerd, bestaande uit elf vragen en één stelling. Voor iedere vraag krijg je zestien seconden de tijd om de vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Iedere goed beantwoordde vraag levert punten op. Hoe sneller je antwoord des te hoger je score is. De scores van de BrabantQuiz worden bijgehouden in een ranglijst. In de ranglijst zijn de dag-, week- en maandwinnaars terug te vinden. Wie weet word jij wel de beste speler van Brabant! Je kunt niet alleen individueel spelen, maar je kunt ook je eigen competitie starten. Speel samen met je vrienden, familie of collega’s de BrabantQuiz. Na het aanmaken van een competitie, ontvang je een unieke code die te delen is via WhatsApp. Alle personen met die code kunnen deelnemen aan de gemaakte competitie.

Onderwerpen

Alle vragen in de BrabantQuiz gaan over Brabant, over de historie, over cultuur, maar ook over bekende Brabanders en sport. Kortom, alles wat Brabant rijk is. Na iedere BrabantQuiz is er als bonus een extra informatiescherm te zien over de onderwerpen uit de quiz. Op die manier leer je Brabant ook nog eens een beetje beter kennen!

Beschikbaarheid

De BrabantQuiz is te spelen op mobiel en tablet en is te downloaden in de Google Play Store voor Android-gebruikers en in de App Store voor Apple-gebruikers.

Tv-programma

De BrabantQuiz is ook iedere werkdag te zien bij Omroep Brabant met quiz master Christel de Laat. Iedere deelnemer krijgt vier vragen. Bij één fout antwoord is het afgelopen. Als een deelnemer alles goed heeft, komt hij of zij in de volgende uitzending terug. Bij twijfel kan de joker de ‘Koekwaus’ ingezet worden. De afleveringen zijn iedere werkdag te zien om 17:55 uur, daarna ieder uur herhaald. Bekijk hier de programmapagina voor de laatste informatie over de uitzendingen.

Ben jij die slimme Brabander waar wij naar op zoek zijn! Meld je aan via: brabantquiz@omroepbrabant.nl en wie weet speel jij dan binnenkort de BrabantQuiz bij ons in de studio.