Carnaval 2019

Hét feest van Brabant. Van vrijdagmiddag 1 maart tot en met woensdagmiddag 6 maart maar liefst 24 uur per dag carnaval op internet, TV en radio bij Omroep Brabant. Niets missen van alle activiteiten, programma’s, optochten en feestjes in de provincie? Dan ben je hier op het juiste adres!


Ga naar: CARNAVAL VURRAF - 3 UURKES VURRAF - OPTOCHTEN - KEIEBIJTERS KLETSTOERNOOI - KRUIKENSTAD IN KOORFIJNFISJENIE CAFE - DWEILRADIO

KOM IN DE STEMMING VOOR CARNAVAL 

Spotify carnavallijst

Zin om vast in de stemming te komen voor carnaval? Dat kan nu met onze carnavallijst op Spotify. Bekijk de lijst hier!

Carnaval Vurraf

In Carnaval Vurraf blikt Jordy Graat vooruit op het aankomende feest. Iedere zaterdag om 18.00 een nieuwe aflevering.

Aflevering 3:

Aflevering 2:

 

Aflevering 1:

  

Keiebijters Kletstoernooi

Strijd om de titel Opperkletsmajoor 2019 in Helmond. Omroep Brabant biedt je het beste uit de voorrondes (iedere zaterdag 18.10 uur) en de finale.

3 UURKES VURRAF

De aftrap van het Brabantse carnaval is traditiegetrouw ‘3 Uurkes Vurraf’. Drie uur lang de allerbeste en meest populaire carnavalsmuziek van 2019. Kijk vrijdagmiddag 1 maart om 15.00 uur LIVE naar de uitzending van 3 Uurkes Vurraf vanuit Hotel Pullman Eindhoven Cocagne via internet, TV, radio en Facebook. Wil je er liever bij zijn? Luister dan de komende twee weken naar Omroep Brabant radio en win tickets. Meer info op onze WIN pagina.

Kom vooraf alvast in de stemming met '2 Uurkes Vurgloeie' om 13.00 uur op radio en TV en geniet van de beste liedjes uit ‘Kies je Kraker’.

Hoogtepunten 3 Uurkes Vurraf 2018:

Kijk terug: 3 Uurkes Vurraf LIVE 2018

CARNAVALSOPTOCHTEN

Geniet van de optochten in Brabant met de volgende uitzendingen:

 Uitzending gemist? Klik hier of kijk op onze Facebookpagina

Alvast in de stemming komen?

ACTIVITEITEN

Kruikenstad in Koor

Omroep Brabant zendt Kruikenstad in Koor dit jaar weer LIVE uit. Het meezingevenement voor carnavalsvierders om samen te zingen en te hossen.Je kunt thuis zo hard als je wilt meezingen, omdat alles ondertiteld wordt.

Kruikenstad in Koor 2018:

FIJNFISJENIE CAFÉ

Vanuit het Fijnfisjenie Café van Omroep Brabant in Son een blik op carnavallend Brabant. Iedere carnavalsdag vanaf 13.00 uur met optredens, gasten, verslaggevers op pad in heel de provincie met het Brabants Buske, de mooiste optochten, de leukste clips uit 3 Uurkes Vurraf, de leukste tonpraters en vooral heel veel feestvierende Brabanders. Bij zijn? Schrijf je dan hier in!

Alvast in de stemming komen?

 

DWEILRADIO

Ook op radio is het 24 uur per dag carnaval. Vanaf vrijdagmiddag 1 maart ‘2 Uurkes Vurgloeie’ (op radio en TV). Vanaf 15.00 uur ‘3 Uurkes Vurraf’ LIVE.
Vervolgens alle dagen van 09.00 uur tot 18.00 LIVE dweilradio. 

Ook iedere nacht is er radio tussen 00.00 - 03.00 uur live in ‘Brabantse Nachten Zijn Lang Carnaval’. Een absolute aanrader voor alle nachtbrakers. Luisteraars kunnen naar de studio bellen voor verzoekjes en vertellen hoe zij hun carnaval beleven.