Week van de Brabantse documentaire

Van maandag 31 december tot en met vrijdag 4 januari worden bij Omroep Brabant op televisie de gehele week verschillende Brabantse documentaires uitgezonden. Hieronder een overzicht van de uitzendingen. Wanneer je op de documentaire klikt ga je naar de programmapagina. Daar kun je per documentaire zien wanneer deze uitgezonden én herhaald wordt.

Maandag 31 december
Mark van de Veerdonk: KaasKleum
De 15e voorstelling van deze Brabander heet KaasKleum en gaat over het hebben van spijt, dat zeurende gevoel van “ach, had ik maar ….”. Volgens Van de Veerdonk kun je beter spijt krijgen van dingen die je wél hebt gedaan.
Maandag 31 dec. vanaf 17.45 uur (daarna ieder uur herhaald). 

Dinsdag 1 januari
BrabantDoc: Ge kunt 't ok nie doen
Er zijn meer mensen in het weekend met erfgoed bezig dan dat er KNVB-leden op de Brabantse voetbalvelden staan in Brabant. Deze documentaire gaat op zoek naar de vraag waarom? Waarom zetten vrijwilligers zich in voor het behoud, doorgeven en transformeren van erfgoed? Waar lopen ze tegenaan en wat bindt hen? Waarom doen ze dit? Want ge kunt ut ok niet doen!
Dinsdag 1 jan. Vanaf 17.45 uur (daarna ieder uur herhaald).


Woensdag 2 januari

BrabantseHelden Special: een gewone jongen uit Aarle-Rixtel
Huub van Lieshout geboren in 1890 in Aarle-Rixtel vertrok als jonge missionaris in 1925 naar Brazilië, waar hij werkte onder fabrieksarbeiders en arme boeren. Hij bracht er niet alleen het geloof, maar door zijn zegeningen en bijzondere gaven genas hij vele zieken.
Woensdag 2 jan. Vanaf 17.45 uur (daarna ieder uur herhaald). 

DocwerkTV: De Tattoo
DOCWERK in Den Bosch is een werkervaringsplek voor afgestudeerde film- en mediamakers. Met de unieke meester-leerling opzet van DOCWERK krijgen deelnemers routine in het maken van documentaires.


Donderdag 3 januari

Verborgen familieverleden
Een glasblazer van Philips, die in zijn vrije tijd wielerkampioen was, een Spaanse aartsbisschop die honderden jaren geleden een gewapende strijd voerde en een Afrikaanse koning. Overleden bloedverwanten van leerlingen van scholengemeenschap Were-Di in Valkenswaard die samen met hun docent op zoek gaan naar hun roots, hun voorouders. Een spannende zoektocht.
Donderdag 3 jan. Vanaf 17.45 uur (daarna ieder uur herhaald). 

DocWerkTV: de Clown
DOCWERK in Den Bosch is een werkervaringsplek voor afgestudeerde film- en mediamakers. Met de unieke meester-leerling opzet van DOCWERK krijgen deelnemers routine in het maken van documentaires.


Vrijdag 4 januari

De magie van 100 jaar Noordkade
De Noordkade in Veghel, een juweeltje als het gaat om het in eer herstellen van de geschiedenis. Deze documentaire is gemaakt ter ere van het 100 jarige bestaan van CHV Noordkade Veghel.De docu geeft antwoord op de vraag waarom in deze tijd industrieel erfgoed zo in trek is. Mensen krijgen hier meer inspiratie dan op andere plekken. Welke geheimen en lessen houden zich schuil in de oude fabriekspanden?
Vanaf 18.15 uur (daarna ieder uur herhaald). 

Addy van den Krommenacker: van rocken naar rokken
Het had niet veel gescheeld of Addy van den Krommenacker was popzanger geworden in plaats van modekoning. Eind jaren zestig-begin jaren zeventig genoot Addy in de wijde omgeving behoorlijk bekendheid als zanger van de formatie Square. Stemproblemen maakten een einde aan de zangcarrière van Addy van den Krommenacker. En dat heeft 'm lang pijn gedaan. Later werd Addy van den Krommenacker wereldberoemd als mode-ontwerper.
Vrijdag 4 jan Vanaf 17.45 uur (daarna ieder uur herhaald). 

BrabantDoc: Wat speelt er?
Documantaire over de impact van een muziektheatervoorstelling van de Zundertse Harmonie "Nut&Vermaak". De voorstelling is gebaseerd op de stelling: als je oog hebt voor wat er speelt, weet je wat je moet spelen. In dit geval gaat het over de verhouding tussen de bewoners van Zundert en de 7000 arbeidsmigranten die in en om Zundert wonen.
Vrijdag 4 jan om 22.30 uur.