Expositie STAP

Vanaf donderdag 26 januari is de expositie STAP te zien in 't Spectrum in Schijndel. De kunstwerken zijn gemaakt door de teken- en schildercursisten van Phoenix Cultuur. Op 10 februari is er een feestelijk openingsevenement. Daarna is de expositie te bekijken tot eind september op doordeweekse dagen vanaf 08.00 uur. Toegang is gratis. 

STAP (voor stap…)
Naar aanleiding van een bezoek aan de inspirerende tentoonstelling ‘Sneakers unboxed’ in het Design Museum in ’s-Hertogenbosch, ontstond het thema ‘STAP’ waarmee de teken- en schildercursisten aan de slag zijn gegaan. In de expositie komen persoonlijke associaties en interpretaties goed naar voren door gebruik van diverse oplossingen, technieken en materialen. Zo ontstonden er bij Janske Spoor ‘dansende bomen’ en creëerde Toon van Boxtel milieuvriendelijke stapjes, met een link naar het eer-dere thema vanuit Phoenix Connected. Elly Bax maakte driedimensionaal werk met verweerde schoe-nen, die al een heel leven en verhaal achter de rug hebben. Kortom: een verrassende expositie met re-alistisch, gestileerd en abstract werk die een bezoek meer dan waard is.

Meedoen
Als je na het zien van de expositie zelf ook graag mee wil doen met een teken- of schildercursus van Phoenix cultuur dan kan dat! Docente Rita van der Laan geeft wekelijks les op woensdagochtend van 09.30 – 12.00 uur en op donderdagavond van 19.30 – 22.00 uur. Geïnteresseerden voor deze jaarcursus kunnen op elk moment instromen. Meer info en inschrijven via de website van Phoenix Cultuur. 

‘t Spectrum
't Spectrum is het culturele hart van Schijndel. Na een grote verbouwing in 2018 heeft de multifunctionele ontmoetingsplek er een grote theaterzaal bijgekregen waar regelmatig lokale en niet lokale artiesten hun kunsten vertonen. De filmclub Schijndel kiest regelmatig een mooie filmhuisfilm om er te vertonen. Maar ook voor andere films, lezingen, workshops, tentoonstellingen en een lekker kopje koffie kan je er terecht. 

5 december 2023

00:23

Schijndel

Steeg 9, 5482 WN

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners