EXPOSITIE “Girls” they wanna have fun”

Op geheel eigen wijze onderzoekt en bevraagt ze urgente en actuele thema’s als gender- en diversiteitsvraagstukken. Haar gedurfde en kleurrijke stijl weerspiegelt haar visie van een inclusieve samenleving. Haar werk beschrijft ze graag als ‘Eyecandy Met Inhoud’.

Louise van Straten laat een korte animatiefilm zien op het grote beeldscherm. ‘Mary’ gaat over één van de eerste grote vrouwelijke wetenschappers: Mary Anning. Haar onderzoek en vondsten die ze deed aan de zuidkust van Engeland, brachten nieuwe inzichten in de evolutie theorie.

Arjanne van Manen In deze expositie kom je 2 illustraties tegen uit haar autobiografische serie “Palissander 55”: ‘Waterballon’ en ‘Groeipijn’. Met deze illustraties krijg je een kijkje in haar jeugd die ze grotendeels doorbracht in de nieuwbouwwijk “Stadspolders” te Dordrecht.

Daphna Awadish is een Israëlische filmmaker en illustrator die in Amsterdam woont. Ze specialiseert zich in het maken van geanimeerde documentaires en werkt als onafhankelijk illustrator en animator. Haar laatste twee korte films ‘Journey Birds’ en ‘Bear with Me’ werden al vertoond op vele internationale festivals en wonnen een aantal prijzen, zoals de Best Animation Award - Jerusalem Film Festival en de Fantastic Award op Stuttgart International Festival of Animated Film. Ze gebruikt mixed media om persoonlijke verhalen op een unieke en intieme manier weer te geven.

Dymphie Huijssen (of online zichtbaar onder Dymphie Elisa) is in 2017 afgestudeerd aan de bachelor Illustratie aan het AKV|St. Joost in Breda. Daarna volgde ze de Master of Animation en is ze afgestudeerd met haar eerste korte film ‘Second Floor’ die op verschillende filmfestivals te zien is. Vanuit haar atelier in Electron in Breda, werkt ze momenteel als freelancer. Ze gebruikt illustratie en animatie om verhalen te vertellen en complexe gevoelens te onderzoeken en in beeld te brengen.

Juliana is een Colombiaanse illustrator en animatieregisseur gevestigd in Amsterdam en werkt als freelancer sinds 2015. Zij is gepassioneerd door het ontwikkelen van concepten door middel van onderzoek en experimenten en richt zich op character design, art direction, animatieregie en illustratie. Met haar werk wil zij de rijkdom en diversiteit kenmerkend voor de Latijnse cultuur en mijn ervaringen als vrouw en migrant samenbrengen. Haar illustraties brengen haar interesse voor kleur en de vrouwelijke representatie samen, met elementen geïnspireerd op de omgeving zoals bloemen en dieren, maar ook emotionele componenten van persoonlijke ervaringen, zoals pijn, verdriet en liefdes-erdriet, om beelden van veerkracht te vormen.

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Geschreven door
VisitBrabant en partners