Expositie Anita Voets - Blauwdruk

Dit voorjaar sieren de beelden van kunstenaar Anita Voets (1964) de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis. In de expositie is eerder en huidig werk van haar hand te zien; een blauwdruk van haar werk en de ontwikkeling die zij de afgelopen twintig jaar heeft doorgemaakt. De beelden zijn te zien van 14 maart tot en met 11 juni. Op 12 maart is er om 15.00 uur een opening, geleid door Antia Voets zelf. 

Over Antia Voets
Anita Voets ontwikkelde haar beeldhouwvaardigheden (vrij werk en in opdracht) onder andere in het BeeldhouwServiceCentrum te Tilburg. In haar beelden staat de mens en haar mysterie centraal. Het zijn in steen gehouwen en brons gegoten overwegend vrouwelijke, mythologisch getinte wezens. Het ongepolijste, niet-af zijn is voor de kunstenares een uiting van de voortdurende zoektocht van de mens naar “her–innering”. Haar verbeelding van ieders individuele reis om tot de eigen unieke blauwdruk te komen. Intussen luisterend naar de stilte … 
In basis werkt Voets vanuit realistische gezichten die verder worden uitgewerkt in een meer impressionistisch, abstracter geheel. Gelijk opgaand. Niet zozeer omdat ze dat nastreeft, maar eenvoudigweg omdat het zo ontstaat.

1 oktober 2023

00:27

Schijndel

Pompstraat 17, 5481 BL

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners