Storioni Festival

Storioni Festival verlengd tot twee weken; kaartverkoop gestart


De zestiende editie van het Storioni Festival in Eindhoven breidt sterk uit en zal dit jaar plaatsvinden gedurende twee weken, van 15 t/m 28 mei. Dit biedt de mogelijkheid om nieuwe ambities waar te maken op het gebied van kwaliteit, talentontwikkeling en maatschappelijke impact.

Met de uitbreiding en verbreding van het programma weet het Storioni Festival laagdrempeligheid te combineren met een hoge kwaliteit.

Klankverwanten

Het innovatieve en internationaal toonaangevende kamermuziekfestival is een initiatief van het gelauwerde Storioni Trio. Het trio wil met bijzondere concerten, gedurfde programmering en topmusici de liefde voor kamermuziek delen met zoveel mogelijk mensen. Niet voor niets is het thema van deze editie Klankverwanten - ‘ontmoeting en vriendschap’.


Highlights en hotspots
In de tweede festivalweek, van 24 t/m 28 mei, vinden de grote publieksconcerten plaats op bijzondere locaties in en om de stad. Naast het Muziekgebouw Eindhoven zijn dit Kasteel Heeze, de werkplaats van ontwerper Piet Hein Eek, en de TU Eindhoven. Tot de grote trekkers van deze editie behoren de pianisten Steven Osborne (Engeland) en Anna Fedorova (Oekraïne), en de Finse violiste Elina Vähälä. Ook is er extra aandacht voor jong toptalent en concourswinnaars zoals violiste Isobel Warmelink (winnaar Nationaal Vioolconcours), bassiste Sasha Witteveen (International Youth Bass Competition) en het Skazka Kwartet (Storioni Concours). Op zaterdag 27 mei presenteren jonge aanstormende talenten zich in het Storioni Kamerorkest. Tijdens het avondconcert kan het publiek zich te goed doen aan virtuoze en spirituele muziek gecomponeerd door de Klavierleeuwen van weleer.

Opmaat: ‘Outreach’-week

Het Storioni Festival maakt kamermuziek toegankelijk voor iedereen. Letterlijk en figuurlijk. Daarom ligt in de eerste week, van 15 t/m 21 mei, de focus op maatschappelijke projecten, talentontwikkeling en educatie. Nieuw is een speciaal ‘Outreach’-programma voor eenzame ouderen en jongeren met een fysieke of mentale uitdaging. Deze week mondt op zaterdag 20 mei uit in een grande finale: het gratis toegankelijke stadsevenement Music in the Streets. Dit is een waar festijn met 80 openbare concerten en workshops door professionals en amateurs in de binnenstad van Eindhoven.

Festivalagenda

Ma. 15 - vr. 19 mei   Outreach programma - gratis

Wo. 17 mei               Lunchpauzeconcert 12u40 Storioni in TU Eindhoven - gratis

Za. 20 mei                 Music in the Streets van 13u00-17u00 met ook gratis slotconcert om 17u00 in de Catharinakerk, E’hoven

Zo. 21 mei                 Finale Storioni Concours 15u30 in Centrum voor de Kunsten Eindhoven

Wo. 24 mei               Klankverwanten ‘Sterke Vrouwen’ - Kasteel Heeze - 3 concerten (Belle v Zuylen 16u00 | Geistertrio 19u00 |Von Meck 21u00)

Do. 25 mei                Klankverwanten - Muziekgebouw Eindhoven - 3 concerten  (Nieuwe Klankverwanten 12u30 | De Keuze van Karmit 19u00 | Innige Bewondering 21u00)

Vr. 26 mei                 Klankverwanten ‘Piet & Picasso’ bij Piet Hein Eek - 3 concerten (In ’t straatje 16u00 €5,-| In Spanje 19u00 | In Parijs 21u00)

Za. 27 mei                 Klankverwanten - Muziekgebouw Eindhoven - 3 concerten (Weense Vrienden 16u00 | Piano! 19u00 | Hartstocht 21u00)

Zo. 28 mei                 Klankverwanten ‘Een Ontmoeting’ (lunchpauze-concert) in Muziekgebouw Eindhoven

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Geschreven door
VisitBrabant en partners