The Blue Room Sessions - Jim Keller & Band

Jim Keller valt niet specifiek onder de noemers (alt)country of folk. Wellicht zou je de noemer “Noir” aan de muziek van deze bluesy singer/songwriter kunnen hangen.

Keller is geen nieuweling in de muziekscene. In de jaren tachtig was hij schrijver en frontman van de pop band Tommy Tutone, die met name in Amerika een grote hit hadden met “867-5309 Jenny”.  Daarna bleef Keller lange tijd op de achtergrond als actief muzikant, maar was hij werkzaam als manager en uitgever van o.a. minimal music componist Philip Glass.

In 2005 pakte hij zijn eigen muzikale carrière weer op wat tot op heden resulteerde in 3 albums waarvan “By No Means” Europa werd uitgebracht. Jim Keller zal bij zijn Nederlandse tour begeleid worden door een aantal Nederlandse topmuzikanten. Dat zijn Rowin Tettero (VanWyck, Alex Roeka) op drums, Roel Spanjers (Malford Milligan & The Southern Aces en veel andere formaties) op toetsen en Jan van Bijnen (onder andere Freek de Jonge en de Nienke Dingemans Band) op gitaar.

Verder speelt Adam Minkoff, de New York bandleider van Jim, op bas. Voor dit concert zijn nog maar enkele tickets beschikbaar.

22 september 2023

04:30

's-Hertogenbosch

Boschdijkstraat 45, 5211 VD

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners