Inclusieve danskunst met Introdans: HubClub’23 in Lievekamp Oss

Introdans viert de kracht van menselijke uniekheid met een eigentijds dansprogramma: de HubClub’23 in Lievekamp Oss. Tien choreografen uit binnen- en buitenland creëren nieuw werk en gaan aan de slag met de klassiek-modern geschoolde Introdansers én een kleurrijke groep gastdansers uit verschillende werelden. De artiesten van de HubClub’23 zijn onweerstaanbaar, in spectaculaire kostuums en styling van kunstenaar Bas Kosters. De sfeer van de avond is die van een nachtclub: het publiek zit rond een dansvloer en wordt getrakteerd op acts uit de inclusieve profdanskunst.

“Deze voorstelling is voor mij een logische volgende stap in onze ontwikkeling in het zichtbaar maken van nog meer facetten van de danskunst: in dit geval moderne dansvoorstellingen waarbij de Introdansers op de vloer staan met een grote variëteit aan gastdansers, in stukken gemaakt door makers die een volledig inclusieve manier van werken omarmen. Wie in de zaal zit en zo’n voorstelling ziet, moet denken: ‘hé, dit ben ik!’, aldus bedenker en choreograaf Adriaan Luteijn.

Verbinding en schoonheid
Eén van de gastdansers, Eva Eikhout, danst in een aantal stukken in de HubClub’23, waaronder die van Luteijn. Zij legt uit: “Het mooie aan de HubClub is dat we met allerlei verschillende mensen uit verschillende hoeken één en hetzelfde doen en tegelijkertijd ook weer zó iets anders creëren. We raken elkaar en we leren van elkaar maar uiteindelijk doen we het allemaal samen. Dus voor mij staat de HubClub voor verbinding”, aldus Eikhout. Karolien Janssen, ook gastdanser in een stuk van Sofia Nappi zegt: “De HubClub betekent voor mij laten zien dat er schoonheid in iedereen schuilt, ongeacht wie je bent, hoe je eruitziet, je kleur, lijf, geest, danservaring, leeftijd, motoriek, geaardheid en ook wanneer je niet in het ‘standaard plaatje’ past. We verrassen het publiek door wie we zijn en misschien kunnen we een luikend oog openen.”

Bonte mensheid
Naast Introdans pionieren veel meer Nederlandse initiatieven al langere tijd op het terrein van de professionalisering van inclusieve danskunst. Introdans zocht aansluiting bij hen en nodigde hen uit voor de HubClub’23. De artiesten vormen tezamen de bonte mensheid: jong, oud, multicultureel, lichamelijk/verstandelijk divers, m/v/x, LHBTQIA+.4 oktober 2023

19:22

Oss

Raadhuislaan 14,

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners