Bezoek het nieuwe Schervenlab in kasteel Ammersoyen

Kom langs in het Schervenlab en ontdek de geheimen van kasteel Ammersoyen! Hier kom je letterlijk in aanraking met zes eeuwen kasteelleven aan de hand van één van de grootste collecties grachtvondsten ooit bij een kasteel in Nederland gedaan.

Een deel van de bijzondere voorwerpen uit de gracht is al te bewonderen in het kasteel, maar op de zolder liggen nog duizenden scherven te wachten op verder onderzoek. In het 'Schervenlab' zijn archeologische vrijwilligers bezig dit eeuwenoude materiaal uit te zoeken en aan elkaar te puzzelen om meer te ontdekken over het verleden en de geschiedenis van het kasteel opnieuw tot leven te brengen. Iedereen die langskomt mag meehelpen, en de vrijwilligers vertellen je graag meer over het materiaal op tafel.

Bezichtiging Schervenlab
Het Schervenlab is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het kasteel. Je kunt er enkele vondsten bewonderen en op de magnetische puzzelwand zelf een aantal schatten uit de gracht puzzelen.
De vrijwilligers zijn aanwezig in het Schervenlab op woensdag en zondag tussen 13.00 en 16.00 uur. Op deze dagen kun je vragen stellen, meekijken en misschien zelfs meepuzzelen.

Entree: bezoek aan het Schervenlab is gratis bij een entreeticket voor het kasteel.
Ticketprijzen: Volwassenen: 13,50 euro, kinderen t/m 18 jaar: 5 euro, donateurs GLK en Museumkaarthouders: gratis.

22 september 2023

04:02

Ammerzoden

Kasteellaan 1, 5324 JR

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners