Vrije Vogels Fototentoonstelling

Vrije Vogels door de lens van internationale topfotografen
De mens heeft altijd gedroomd van vliegen. Maar het lukt ons nog steeds niet dat op dezelfde vrije manier als vogels te doen. Misschien is dat waardoor ze ons zo fascineren. De kleurrijke veren, de sierlijke beweeglijkheid, de kracht van hun vleugels, de melodieuze zang en de magische dans in de lucht hebben door de eeuwen heen veel kunstenaars geïnspireerd. De Grote Kerk Breda en BredaPhoto bundelen hun krachten en brengen dit najaar 14 internationale topfotografen die hun eigen visie op deze wonderlijke wezens geven samen in fototentoonstelling Vrije Vogels.

Volière van de wereld
Vrije Vogels is als een volière van de wereld, van bekende stadsvogels tot de vogels in verre landen. De verschillende perspectieven van de fotografen nodigden de bezoeker uit om de vogels te bewonderen in hun leefomgeving. Soms als snel passerende schaduwen tegen het felle licht van de zon, dan weer oog in oog in close-up. De foto’s tonen de verscheidenheid aan werelden waarin vogels leven en roepen tegelijkertijd vragen op over bedreigingen voor hun leefomgeving, waarvan klimaatverandering de meest alarmerende is. Dat de tentoonstelling plaatsvindt in de Grote Kerk Breda geeft de tentoonstelling een extra dimensie; van oudsher worden vogels en hun vleugels gezien als symbool van verbinding tussen de mens en het hogere. Naast het bezoeken van de tentoonstelling kan je in de Grote Kerk Breda op zoek naar een verscheidenheid aan vogels en hun symbolische betekenissen.

Vrije Vogels inspireert Tina Farifteh
In Galerie Ecker, op een steenworp afstand van de Grote Kerk Breda, toont aanstormend talent Tina Farifteh haar eigen visie op Vrije Vogels. De Iraans-Nederlandse kunstenaar was in 2018 één van de studenten die deelnam aan het BredaPhoto International Talent Programme. Voor haar afstudeerproject ontving zij vele awards, ze cureerde een tentoonstelling bij Melkweg Expo, werkt momenteel aan de documentaire Kitten of Vluchteling en is recent door We Are Public genomineerd voor een Poetic Resistance Award.

Vrije Vogels in Breda
Met het aanvullende programma van fototentoonstelling Vrije Vogels wordt op verschillende manieren een link gelegd tussen de onderwerpen in de tentoonstelling en de stad Breda. Een bezoek aan Vrije Vogels kan eenvoudig uitgebreid worden met verdiepende activiteiten in en om de kerk. Over dit programma volgt later meer informatie.

Combineer je bezoek aan Vrije Vogels met de Vrije Vogels door Breda wandeling. Wandel langs toffe hotspots die allemaal iets te maken hebben met het thema vogels. Leuk om Breda op deze manier te ontdekken. Bekijk de route hier!

22 september 2023

02:23

Breda

Kerkplein 2, 4811 XT

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners