Expositie Tekenen en Schilderen Phoenix Cultuur

Op de eerste verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel is tot in het nieuwe jaar de expositie te bekijken van de woensdaggroep Tekenen en Schilderen voor volwassenen van docent Wilbert Dirkx. Afgelopen periode is er hard gewerkt door deze teken- en schildergroep van Phoenix Cultuur en met een heel mooi resultaat.

In de lessen worden verschillende thema’s aangeboden, waarna de cursisten een ontwerpfase ingaan. Composities bedenken en creëren, om deze vervolgens uit te werken. De thema’s die de afgelopen maanden voorbij zijn gekomen zijn: deformatie (de verandering van een bestaande vorm door allerlei invloeden), autobiografie (kijk terug op je leven, wat zijn de belangrijke dingen voor jezelf en breng dat in een sterk beeld samen), iemand op een voetstuk plaatsen (het portretteren van een voor jou belangrijk persoon op een voetstuk) en een drieluik van recepten.

Voor geïnteresseerden en nieuwe cursisten is deze expositie erg inspirerend en voor de kunstenaars die mogen exposeren is het hun eerste expositie onder de vleugels van Phoenix Cultuur. De exposanten zijn afkomstig uit heel Meierijstad en omstreken: Odette van den Brand, Marion de Goeij, Tonke van Haandel, Karel Klerks, Margriet Meij en Margariet Nijst van Thiel.

De expositie is tot in het nieuwe jaar vrij te bezoeken binnen de openingstijden van de Cultuurfabriek. 

9 december 2023

06:39

Veghel

Verlengde Noordkade 10, 5462 EH

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners