Lezing: Vogeltrek

Op woensdag 22 november geeft John Hermans een lezing over vogeltrek in Zorgcentrum Odendael in Sint-Oedenrode. Aanvang is 20.00 uur. 

John Hermans, al 40 jaar lid van Vogelwacht Uden, heeft in al die jaren reizen gemaakt van Noord- tot Zuidpool en zal aan de hand van vele foto’s het fenomeen Vogeltrek laten zien.
De vogeltrek is misschien wel het meest indrukwekkende wat vogels ons laten zien. Wat te denken van een Boerenzwaluw die niet meer weegt dan een zakdoek en elk jaar een tocht van 10.000 km maakt om hier in ons land weer te gaan broeden. Grutto’s die op 6 km hoogte vliegen naar Senegal en weer terug naar ons land. De Noordse Stern die rond de Noordpool broedt en overwintert op de Zuidpool. John zal die avond allerlei prestaties die tot de verbeelding spreken laten zien en nog veel meer.

De lezing vindt plaats op 22 november in Odendael 1 Sint-Oedenrode, zaal Maas & Dieze om 20.00 uur. Aan Niet-Leden van de Heemkunde Kring de Oude Vrijheid wordt 2 euro gevraagd. Consumpties betalen kan alleen contant.

6 december 2023

02:35

Sint-Oedenrode

Odendael 1, 5492 CT

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners