IVN-lezing: 100 jaar Wilhelminakanaal in Oirschot

IVN Oirschot organiseert een bijzondere lezing getiteld "100 jaar Wilhelminakanaal". Dit ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van deze historische waterweg. Het Wilhelminakanaal, dat zich uitstrekt van de Zuid-Willemsvaart bij Laarbeek tot aan de Amer bij Geertruidenberg over een afstand van 68 kilometer, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1910, toen de eerste schop de grond in ging.

Lezing over de geschiedenis van het kanaal 
De avond wordt in twee delen opgesplitst. Eerst neemt Arthur de Vries van heemkundekring ‘De Heerlijkheid Oirschot’ je mee op een reis door de geschiedenis van het Wilhelminakanaal. Na de pauze laatl Wilfred van Nunenen zien wat er onder het wateroppervlak te ontdekken valt.
Deze lezing biedt een boeiende kijk op de geschiedenis en het verborgen leven van het Wilhelminakanaal en vormt een welkome afwisseling van de gebruikelijke natuur- en landschapsgerichte lezingen

Iedereen is welkom en de toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. 

. De lezing vindt plaats in Museum De Vier Quartieren en begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur). Iedereen is welkom en de toegang is gratis.
Graag tot 21 november! Vergeet niet om je aan te melden via de website van IVN Oirschot. https://www.ivn.nl/.../natuura.../wilhelminakanaal-100-jaar/

6 december 2023

02:15

Oirschot

St. Odulphusstraat 11, 5688 BA

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners