De kracht van verwondering

Samen met elkaar in gesprek gaan over verschillende afleveringen van het televisieprogramma 'de verwondering'. In dit programma interviewt Annemiek Schrijver, meer of minder bekende Nederlanders uit diverse levensbeschouwelijke tradities en met verschillende maatschappelijke achtergronden over wat hen inspireert en rust geeft in het leven.

In de eerstvolgende bijeenkomst gaan we in gesprek over een interview met Babah Tarawally. De journalist en schrijver probeert de wij-cultuur van zijn moederland Sierra Leone in Nederland te introduceren en noemt zichzelf een 'zebra'.

Hij heeft twee culturen in zichzelf verenigd: de wij- cultuur van zijn jeugd in zijn moederland en de ik-cultuur van Nederland. In de jaren negentig kwam hij naar Nederland, op de vlucht voor oorlog.

Nu probeert hij in Nederland de kern van de ubuntu filosofie te introduceren waarbij alles om de gemeenschap draait. Tegelijkertijd ziet hij ook de gevaren van die wij cultuur. Een wereld waarin het individu ondergeschikt is aan de gemeenschap.

Hoe ervaren wij dat zelf en in hoeverre herkennen wij iets van zijn gedachtegoed? Raakt het aan onze levensbeschouwelijke visie? Wat verwondert ons?

Van harte welkom op dinsdagavond 21 november van 19.30 – 21.30 in de Schakel , achter de protestantse kerk, Clarissenstraat 18 Boxtel.

Graag opgave vooraf. Dat kan tot een dag voorafgaande aan de bijeenkomst via e-mail: [email protected] of telefonisch: 06- 33716026

6 december 2023

01:31

Boxtel

Clarissenstraat 18, 5281 AZ

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners