Expositie Mineurspad Reek

Iedereen die komende maand wil komen kijken, kan vrij binnenlopen tussen 10.30 en 16 uur. Het is geen verwarmde ruimte, dus een warme jas is aan te bevelen. Iedereen mag via de campingingang vrij het terrein op. Wanneer Chris de Bruin (de eigenaar van de camping, red.) vrij is, kunnen bezoekers geluk hebben dat hij toelichting geeft. Maar zonder zijn aanwezigheid mogen bezoekers op eigen houtje de recreatieruimte in voor het bezoeken van de expo’s.

Het complete Reekse bosgebied blijkt al vele eeuwen een strategisch belangrijke zone te zijn. Veel legers bivakkeerden in het gebied dat destijds heide was. Sommigen hadden er zelf hun legerkamp en hoofdkwartier gedurende de tijd dat zij Grave belegerden. Andere legers trokken door of langs het gebied richting Grave of Den Bosch.

In 1672 was er bij de Reekse molen een grote veldslag waar de Franse generaal Armand Jean de Vignerot du Plessis, Duc de Richelieu het complete garnizoen van Grave (meer dan 2400 manschappen) in de pan hakte! Lees en leer hier ook alles over de mineurs op de Reekse heide en de Reekse helden uit de tijd van Napoleon.

Dat er nog heden ten dage een mobiliteitscomplex en een springterrein gelegen is in dit bosgebied, is zeker geen toeval!

Bezoek de verrassende expositie en combineer dit bezoek aan de wandeling over de zeer nabij gelegen schans uit 1602. Deze enorme schans is aangelegd door de manschappen van Prins Maurits tijdens het Beleg van Grave met het aangrenzende legerkamp uit die tijd.

6 december 2023

01:56

Reek

Driehuizerweg 15, 5375 KN

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners