Lekker van Streek

Lekker van Streek - Speciaal voor moederdag

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 150 g pure chocolade
  • 550 ml slagroom
  • Kleine pak oma’s naturel cake
  • 150 g diepvriesframbozen
  • 2 el frambozenjam
  • 1 pot poedersuiker
  • 3 kroppen little gem
  • 2 augurken
  • 2 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 1 sjalot
  • 2 mandarijnen
  • 1 fles witte wijn, een beetje voor de saus en de rest voor mama.
  • 4 moten zalm met huid a 150 gram
  • 1 bos dille
  • 600 g verse tagliatelle
  • 50 g verse pesto
  • Zout/peper


Zo maak je het frambozen chocolade toetje:

1Smelt de chocolade au bain-marie; verwarm in een klein pannetje een bodempje water, hang hierboven een mengkom met de chocolade. De stoom die tegen de mengkom slaat zal de chocolade rustig laten smelten. Klop ondertussen de slagroom lobbig, net niet stijf, met een garde.

2Als de chocolade gesmolten is kun je de mengkom van het warme stoompannetje nemen en er meteen de slagroom doorheen spatelen. Schep de mousse in een spuitzak en verdeel over glazen.

3Snijd de cake in blokjes en verdeel over de glazen.

4Meng de frambozenjam door de diepvries frambozen en verdeel over de cake. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Zo maak je de gebakken zalm met pesto tagliatelle, dille roomsaus met frisse salade:

1Zet een pan met ruim water en wat zout op het vuur. Zet het vuur laag als het water kookt.

2Snijd de kontjes van de slakropjes en was ze als dat nodig is.

3Snijd de augurkjes in blokjes, pel de mandarijntjes.

4Meng onder in de kom 2 el mayonaise en 1 et grove mosterd en 1 el honing, doe augurkjes en de mandarijntjes in de kom en leg de (uitgelekte) sla erop. Bestrooi met zout en peper. Meng de salade pas door als je gaat opdienen.

5Pel en snipper de sjalot, fruit de sjalot in een steel pan in een beetje olijfolie Blus af met witte wijn en voeg de room toe. Laat in koken tot saus dikte. Hak de dille en voeg toe aan saus als deze dik genoeg is. Breng op smaak met zout en peper. Doe de saus in een bakje en maak de pan schoon.

6Verhit een klein scheutje olie in de pan en bak de zalm op de huidkant aan. Zet het vuur niet te hoog.

7Kook de tagliatelle zoals op de verpakking is aangegeven, bij veste tagliatelle is dat 4 a 6 minuten. Giet de tagliatelle af en meng met wat aanhangend kookvocht met de pesto en de creme fraiche. Houd warm met de deksel op de pan.

8Meng de salade door en verdeel over de borden. Verdeel de tagliatelle met daar naast de zalm met de dille roomsaus.