Artikelen over Marco Kroon

Bekende Brabanders kijken terug op bewogen jaar: een faillissement, werkstraf en ernstige ziektes

De gezelligste tijd van het jaar is aangebroken. In vrijwel alle huiskamers pronken de uitbundig versierde kerstbomen en de kerstdiners zijn inmiddels voorbereid. De laatste dagen van 2019 zijn er ook om terug te kijken op het afgelopen jaar. De regioverslaggevers van Omroep Brabant gingen langs bij Ruud Benard, De Nagelkerkjes, Addy van den Krommenacker, Hans Smolders, Marco Kroon en Robbie Hageman. Hoe hebben zij eigenlijk 2019 beleefd?

Kersttafel

Marco Kroon kan Militaire Willems-Orde kwijtraken na carnavalsincident

Een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van minstens een jaar of oneervol ontslag uit een openbaar ambt. Als Marco Kroon dit overkomt, dan raakt de Bosschenaar zijn Militaire Willems-Orde kwijt. Kroon wordt mogelijk gestraft omdat het Openbaar Ministerie hem beschuldigt van schennis van de eerbaarheid, belediging en eenvoudige mishandeling. "Maar ik voorzie niet dat hij die kwijt gaat raken", zegt Bas Martens, advocaat in militair strafrecht.

Marco Kroon. (Archieffoto)

Bewondering en lof voor Marco Kroon, behalve uit de politieke top dan

Hij kreeg emmers stront over zich heen, drager van de militaire Willems-Orde Marco Kroon uit Den Bosch. Maar zijn kameraden bleven altijd vierkant achter hem staan. Dat bleek zaterdag overduidelijk bij de presentatie van zijn nieuwste boek, waarin hij vertelt over zijn gewelddadige ontvoering en verkrachting in Afghanistan. Bij de presentatie was niemand aanwezig van de politieke top van defensie, de mensen die hem naar Afghanistan stuurden.

Marco Kroon met de commandant landstrijdkrachten Leo Beulen die zijn eerste boek kreeg (foto: WJ Joachems)