Pastoor Reusel weigert homoprins communie

REUSEL - Pastoor Luc Buyens van Reusel heeft prins carnaval Gijs d'n Urste tijdens een speciale carnavalsmis de communie geweigerd. Tijdens een voorbereidend gesprek liet de pastoor de prins weten dat hij geen hostie zou krijgen omdat hij openlijk homoseksueel is.
De 24-jarige prins, in het dagelijks leven Gijs Vermeulen, was geschrokken door de mededeling van de pastoor. Die vertelde volgens Vermeulen dat de geaardheid van de prins niet bij het kerkelijk gedachtengoed paste. "Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Zo'n houding is niet meer van deze tijd."
Gijs den Urste hield toch de tradionele lezing tijdens de carnavalsmis om het carnavalsfeest niet te verpesten. Hij mocht tijdens de communie wel een kruisje komen halen, maar dat weigerde hij. "Ik ben gewoon katholiek en vind dat ik zoals iedereen recht heb op een hostie." De carnavalsstichting in Reusel vindt het standpunt van de pastoor jammer, maar wil de pret er niet door laten bederven. Net als prins Gijs d'n Urste: "Ik ben maar één keer prins en we gaan gewoon verder."
Na carnaval wil de prins een gesprek hebben met pastoor Luc Buyens over de kwestie.