Big met vijf poten geboren in Eersel

7 maart 2010 om 23:18
nl
Op kijkboerderij 't Rundal in Eersel is een big met vijf poten geboren. Het duurde wel even voor de abnormaliteit werd ontdekt bij de nog naamloze zeug. Varkensboer Van Aalst: "Ik zag de vijfde poot pas na een week zitten".
Geschreven door

De eigenaar van de kijkboerderij had geen reden om het kleine biggetje, uit een toom van elf, speciaal in de gaten te houden. "Ze zat bij het raam waar bezoekers de varkensstal in kunnen kijken als er biggetjes zijn geboren. Ze viel niet eens echt op. Ze is een mooie grote big en is kerngezond, dus dan is er ook geen reden dat ze je opvalt zo vlak na de geboorte", aldus Van Aalst.
Schaap
Volgens de trotse eigenaar varkensboer komt een big met vijf poten niet vaak voor. "Een schaap met vijf poten heb ik vaker gezien, een kalf met vijf poten ook, maar een big, nee, dat heb ik nog nooit meegemaakt."
Afwijkingen
"Varkens kennen weinig afwijkingen", vervolgt Van Aalst, "Ik heb wel eens een siamese tweeling geboren zien worden uit een zeug, maar die heeft het ook niet gered." De vijfde poot is een afsplitsing aan haar rechtervoorpoot met volledig volgroeide nagels.

Moederzeug en dochter big maken het goed. De familie Van Aalst heeft besloten haar een speciaal plekje op de kijkboerderij te geven waar ze ook door de bezoekers kan en mag worden geknuffeld. "We hebben zitten denken om haar een naam te geven, maar we hebben nog geen keuze gemaakt."
Ze is een mooie grote big en is kerngezond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!