Alsnog Helmondse raadszetel voor Van der Pijl

HELMOND - Mirjam van der Pijl heeft alsnog een raadszetel weten te bemachtigen voor de PvdA in Helmond. Eigenlijk had Mohammed Chahim daar recht op, maar hij stond zijn zetel af aan Van der Pijl, omdat er anders geen vrouw in de PvdA-fractie zou zitten.Chahim zegt in een reactie dat het zijn eigen beslissing is om af te zien van de raadszetel.
Chahim was aanvankelijk gekozen als raadslid, maar uit een hertelling bleek dat Mirjam van der Pijl evenveel stemmen had als Chahim. Nadat Chahim de loting om de raadszetel had gewonnen, stond hij alsnog zijn zetel af aan Van der Pijl.
De hertelling in Helmond was nodig omdat bij controle van een van de stembureaus meerdere afwijkingen waren geconstateerd. De VVD'er die om de hertelling had gevraagd, kwam zelf één voorkeursstem tekort voor een raadszetel.
In Helmond was eerder ophef ontstaan nadat bleek dat door voorkeurstemmen vijf van de zes raadsleden van allochtone afkomst waren.Chahim kwam vorig jaar in het nieuws nadat hij een klacht indiende tegen de politie.
Hij kreeg eind april een klap van een agent toen hij omstander was bij een vechtpartij op het Stratumseind in Eindhoven. De klacht van de Helmonder werd afgewezen.