Afscheid van politici in volle gang

STEENBERGEN - In alle Brabantse dorpen en steden waar verkiezingen werden gehouden, wordt er deze week en volgende week ook afscheid genomen van raadsleden. In Brabant keren naar schatting enkele honderden politici niet terug op hun zetel. Ze zijn niet zijn herkozen, hadden te weinig voorkeurstemmen of ze willen niet nog eens vier jaren in de gemeenteraad.
In Steenbergen werd dinsdag afscheid genomen van politici. Negen mensen (van de negentien) vertrokken. In een aantal gevallen worden traditioneel ook koninklijke onderscheidingen uitgedeeld door de burgemeester omdat raadsleden lang hun werk hebben gedaan. Dat gebeurde dinsdagavond ook in de raadszaal van Steenbergen.
Oud-wethouder en raadslid Arie van den Berg uit Dinteloord werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau en Ad van Elzakker werd lid in de Orde van Oranje Nassau. Tientallen familieleden keken vanaf de publieke tribune toe en feliciteerden ze na afloop. Burgemeester Jan Hoogendoorn bedankte iedereen voor de inzet.
Donderdag worden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd in Steenbergen. In het dorp wordt inmiddels druk overleg gevoerd over een nieuwe coalitie. Grote winnaar VVD, het CDA en de verliezende partijen Steenbergen Anders en de PvdA tasten de mogelijkheden af, maar een akkoord is er nog niet.