Personeel Libéma gaat blij naar het werk

11 maart 2010 om 00:11
nl
Recreatiebedrijf Libéma in Rosmalen heeft een prijs gewonnen omdat de medewerkers steeds meer tevreden zijn met hun werk. Het gaat om de Platina Vuurtoren 2009. In 2005 liet het bedrijf voor de eerste keer een onderzoek uitvoeren door de MonitorGroep. Medewerkers drukten hun algemene tevredenheid toen uit met gemiddeld een 6,8. Nu is die tevredenheid gestegen naar een 7,5.
Geschreven door

Uit het onderzoek blijkt volgens de MonitorGroep dat de medewerkers van Libéma in vergelijking met andere organisaties enorm gemotiveerd en betrokken zijn. Vooral de tevredenheid over de ontwikkelingsmogelijkheden binnen de organisatie is toegenomen.


Libémacademy
Een verklaring voor deze opmerkelijke stijging is volgens personeelmanager Susan Molle de Libémacademy, een intern introductie- en trainingsprogramma voor alle medewerkers van het recreatiebedrijf. Bij Libémacademy ontmoeten medewerkers hun collega's van andere Libéma vakantieparken, attractieparken en beurzen- en evenementenlocaties. "Ondanks de veelzijdigheid aan Libéma-bedrijven, beseffen de medewerkers meer dan voorheen dat ze bij dezelfde organisatie horen. Daarnaast zijn verschillende trainingen ontwikkeld, zoals vakgerichte trainingen voor gastgerichtheid, maar ook financieel management. Het is een behoorlijke investering, maar het levert ook heel veel op", vertelt Molle. Ook de tevredenheid over de secundaire arbeidsvoorwaarden en de manier van leiderschap is gestegen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.