Roosendaalse notaris uit ambt gezet

13 april 2010 om 19:29
nl
De Roosendaalse notaris Maurice Beijsens is uit zijn ambt gezet. Volgens de Kamer van Toezicht in Breda heeft Beijsens geld dat hij beheerde, in het kantoor gestoken. Dat is tegen de regels. Het gaat om 290.000 euro. Als reden voerde hij aan dat een collega 'dubieuze kasopnames' had gedaan en vervolgens was verdwenen. Hierdoor was het kantoor in de rode cijfers gekomen.
Geschreven door

Ook het niet werken van een computersysteem zorgde voor financiële schade. Beijsens is bekend door zijn inzet voor voetbalclub RBC. Hij is nu stichtingsvoorzitter.

Volgens de toezichthouder was het handelen van Beijsens 'volstrekt onverantwoord' en 'zeer risicovol'. Collega
De Kamer van Toezicht heeft een tweede notaris op de vingers getikt omdat die niet zou hebben ingegrepen. Het gaat om collega-notaris Ger Lugtenburg. Beide notarissen hebben aangekondigd dat ze een groot deel terug betalen. Bij het notariskantoor hoorde ook een advocatenkantoor. Vorige maand is die samenwerking opgezegd. Ook werd aangekondigd dat de notarisvestiging in Bergen op Zoom dicht gaat. Alles wijst op een bezuinigingsmaatregel die ook door de Kamer van Toezicht is geëist. In een persbericht werd in maart gemeld dat notaris Beijsens in juli dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en dan stopt. Het kantoor Haans-Beijsens bestaat sinds 2001.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.