Grote zorgen BZW over leegloop

TILBURG - De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) maakt zich grote zorgen over het vertrek van buitenlandse bedrijven uit Nederland.

Vooral Brabant, waar veel buitenlandse maakindustrie zit, wordt getroffen als multinationals hun Nederlandse vestigingen naar andere landen verplaatsen. Volgens BZW-voorzitter Peter Swinkels moet Nederland zijn internationale concurrentiepositie snel verbeteren, 'anders is de leegloop niet meer te stoppen'.
Swinkels ziet het recente vertrek van de productieafdelingen van het Amerikaanse FEI Company en het Finse Wärtsilä uit respectievelijk Eindhoven en Drunen als een ernstige waarschuwing aan de Nederlandse overheid.
Volgens Swinkels zullen meer buitenlandse ondernemingen hun deuren in Nederland sluiten als de overheid niet maximaal inzet op de verbetering van Nederlands internationale concurrentiepositie.
Volgens Swinkels is Nederland op die manier al 25.000 arbeidsplaatsen kwijtgeraakt. "Je kunt dat aantal makkelijk verdubbelen als je de effecten op aanpalende sectoren meerekent", aldus de BZW-voorzitter.

Meer over dit onderwerp:
bzw brabants zeeuwse werkgeversvereniging
Deel dit artikel: