Grote order voor Quintiq Den Bosch

20 april 2010 om 13:40
nl
Quintiq in Den Bosch heeft uit Amerika een order van dertien miljoen euro gekregen. Het bedrijf gaat de software leveren voor de dienstroosters voor alle luchtverkeersleiders in de Verenigde Staten.
Geschreven door

Het gaat om de grootste order sinds de oprichting van het internationale concern in 1997 in Den Bosch. Quintiq denkt dat zijn omzet dit jaar door onder meer deze order met 50 procent gaat stijgen tot 36 miljoen euro.
Vertienvoudiging
De winst zal naar verwachting uitkomen op vijf miljoen euro. Binnen vijf tot tien jaar wordt rekening gehouden met een vertienvoudiging van de omzet. De Amerikaanse order heeft een looptijd van negen jaar.

Quintiq leverde eerder een roosterpakket voor de luchtverkeersleiding in Canada en Duitsland. Later dit jaar gaat het arbeidsbemiddelaar Otto Work Force helpen bij het plannen van duizenden buitenlandse arbeidskrachten bij bedrijven. Quintiq heeft ook onder meer expressbedrijf DHL als klant en is verder actief in de logistieke wereld en de scheepvaartbranche.
280 personeelsleden
Bij de vestiging in Den Bosch werken 120 man. Verspreid over andere vestigingen wereldwijd telt het bedrijf 280 personeelsleden. Naast Nederland heeft het bedrijf kantoren in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Australië, China, Finland, Duitsland en Maleisië.

Quintiq kan bogen op mooie cijfers. In de periode 2000-2008 groeide het bedrijf jaarlijks met gemiddeld 47 procent. Quintiq is het snelsgroeiende planningsbedrijf van Europa.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.