Medewerker politie Brabant Zuid-Oost illegaal als hulpofficier

20 april 2010 om 17:26 • Aangepast 22 april 2020 om 00:05
nl
Een medewerker van de politie Brabant Zuid-Oost heeft ook illegaal als hulpofficier gefunctioneerd. Justitie in Den Bosch heeft dit woensdag verklaard.
Profielfoto van
Geschreven door

Eerder werd al bekend dat twee functionarissen van de politie Brabant-Noord illegaal als hulpofficier actief zijn geweest. Het Openbaar Ministerie (OM) verwacht dat er weinig problemen zullen ontstaan doordat politiemensen van het korps Brabant-Noord zonder vergunning hulpofficier zijn geweest.

Beide mannen hebben in die periode rond de 1700 zaken behandeld. Volgens het OM zijn de meeste zaken al afgehandeld. De rechter moet nog oordelen of het onbevoegd optreden als hulpofficier gevolgen zal krijgen.
Controle
De fout bij de medewerker van de politie Brabant Zuid-Oost kwam onlangs aan het licht tijdens een rechtszitting. Dat hij zonder benodigde papieren had gefunctioneerd, heeft geen consequenties gehad voor deze zaak zo meldt justitie.

Op verzoek van Hanneke Ekelmans, hoofdofficier van justitie in Den Bosch, gaan alle politiekorpsen in ons land na of er ook bij hen hulpofficieren functioneren zonder de verplichte papieren. Politiemedewerkers die wel hiertoe bevoegd zijn, mogen verdachten in verzekering stellen, panden doorzoeken en bewijsmateriaal in beslag nemen. Zij moeten hiervoor elke drie jaar examen doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.