OM: geen problemen met hulpofficieren

20 april 2010 om 18:07
nl
Het Openbaar Ministerie verwacht dat er weinig problemen zullen ontstaan doordat politiemensen van het korps Brabant-Noord zonder vergunning hulpofficier zijn geweest.
Geschreven door

Beide mannen hebben in die periode rond de 1700 zaken behandeld. Ze beslissen dan bijvoorbeeld of een verdachte tijdelijk moet worden opgesloten of dat er huiszoeking moet worden gedaan.

Volgens het OM zijn de meeste zaken al afgehandeld. Daarom denkt het OM dat er weinig gevolgen zullen zijn. De rechter moet nog oordelen of het onbevoegd optreden als hulpofficier gevolgen moet hebben.
Zuid-Oost
Ook een medewerker van de politie Brabant Zuid-Oost heeft illegaal als hulpofficier gefunctioneerd. Justitie in Den Bosch heeft dit verklaard.

De fout bij de medewerker van de politie Brabant Zuid-Oost kwam onlangs aan het licht tijdens een rechtszitting. Dat hij zonder benodigde papieren had gefunctioneerd, heeft geen consequenties gehad voor deze zaak, zo meldt Justitie.
Controle
Op verzoek van Hanneke Ekelmans, hoofdofficier van justitie in Den Bosch, gaan alle politiekorpsen in ons land na of er ook bij hen hulpofficieren functioneren zonder de verplichte papieren. Politiemedewerkers die wel hiertoe bevoegd zijn, mogen verdachten in verzekering stellen, panden doorzoeken en/of bewijsmateriaal in beslag nemen. Zij moeten hiervoor elke drie jaar examen doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.