Timmerfabriek Someren afgebrand, eigenaresse in tranen

SOMEREN - Bij een grote brand in Someren is meubeltimmerfabriek Hoebergen op industrieterrein Sluis XI/Half Elfje afgebrand. Niemand raakte gewond door de brand. Er werd een zogenoemde crashtender van Eindhoven Airport ingezet. Een crashtender is een blusreus.

De brand was rond halfnegen uitgebroken. Een overbuurman had de eigenaresse van de timmerfabriek gewaarschuwd nadat hij de brand ontdekte. Zij hebben samen de omwonenden geïnformeerd en de brandweer gebeld. De eigenaresse gaf na het dramatische gebeuren een korte reactie tegenover Omroep Brabant. "Dertig jaar werk is in een keer naar de knoppen", vertelde ze in tranen.
Groot materieel<BR>De brandweer was met groot materieel uitgerukt om te blussen. Er waren zeker acht brandweerwagens ter plekke. De lieden in Someren kregen onder meer hulp van collega's uit Asten, Helmond, Geldrop en Mierlo. Veel mensen kwamen kijken naar de brand. De hulpdiensten hadden moeite de kijkers op afstand te houden.
Loods<BR>Het lukte de brandweer niet om een naastgelegen loods te sparen. Het vuur sloeg over naar het gebouw, waar zwembadartikelen waren opgeslagen. Vermoedelijk bevond zich daar ook een boot.
Water Zuid-Willemsvaart<BR>Met een lange leiding werd bluswater uit de nabijgelegen Zuid-Willemsvaart gepompt. Het verkeer op de Kanaaldijk-Noord tussen Weert en Helmond werd omgeleid.
Om tien over elf werd het sein brand meester gegeven. De oorzaak van de brand en omvang van de schade zijn nog niet bekend. Wel maakte de hoofdofficier van de brandweer, Thijs Verheul, bekend dat er na een meting geen gevaarlijke stoffen zijn aangetroffen.
Lees ook:<br><A href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/135707922/Massas+ramptoeristen+brand+timmerfabriek.aspxl">Massa's ramptoeristen brand timmerfabriek</A>
<a href="http://www.twitvid.com/EEPIY" target="_blank">Bekijk hier</a> en <a href="http://www.twitvid.com/8WDA1" target="_blank">hier</a> de eerste beelden kort na het ontstaan van de brand. En klik op het +-symbool bovenaan voor beelden en om te luisteren naar een gesprek met de eigenaresse. <br /><br /><img alt="" src="/media/images/201003/RookpluimSomeren.jpg" /><em>De enorme rookpluim die in Someren te zien was. (Foto: Hans Peters).</em></p><br /><img alt="" src="/media/images/201003/BrandSomerenBertvanDoorn.jpg" /></em>(Foto: Bert van Doorn)
<p dir="ltr"><img alt="" src="/media/images/201003/StartgrotebrandSomeren.jpg" />(Foto: Rob Aarts)
<p dir="ltr"><img alt="" src="/media/images/201003/crashtender_112brabantnieuws.jpg" /><BR>De crashtender kwam er aan te pas (Foto: 112brabantnieuws.nl).


Meer over dit onderwerp:
brand half elfje someren
Deel dit artikel: