Twaalf Brabantse slachtoffers bekend

13 mei 2010 om 15:30
nl
Tot zover bekend zijn er twaalf Brabantse slachtoffers gevallen bij de vliegramp in Libië.
Geschreven door

Louisa van der Meijden uit Udenhout
Vrijdagmiddag bevestigde de gemeente Tilburg dat de 55-jarige Louisa van der Meijden ook bij de crash is omgekomen. Ze was moeder van twee kinderen. De gemeente Tilburg heeft een condoleanceregister geopend. Daarvoor is speciaal het oude raadhuis van Udenhout aan de Slimstraat opengesteld.
Drie gezinsleden Van Assouw uit Tilburg
Het gaat verder om drie gezinsleden uit Tilburg, Patrick (40), Trudy (41) en Enzo (11) van Assouw. De 9-jarige Ruben van Assouw is de enige overlevende van de vliegtuigramp.
Echtpaar Van den Hoven-Rombouts uit Waalwijk
Het echtpaar Van den Hoven-Rombouts uit Waalwijk heeft de crash niet overleefd, zo werd donderdagavond bekend.
Echtpaar uit Eindhoven
Ook politiefunctionaris Ger Verhoeven (52) en zijn vrouw Svitlana Artemyuk (42) uit Eindhoven zaten ook in het vliegtuig. Verhoeven was teamleider van het Team Grootschalige Opsporing binnen de Divisie Recherche. In een schriftelijke verklaring laat de politie weten dat het verlies binnen het korps hard is aangekomen. "Met name binnen de Divisie Recherche en de afdeling Gemert-Bakel waar hij tot voor kort afdelingschef was." Op het gemeentehuis is Eindhoven wordt vrijdag een condoleanceregister geopend.
Echtpaar Schuurs uit Zundert
Het Zundertse echtpaar Nel en Arnold Schuurs hebben de ramp ook niet overleefd. De gemeente Zundert wilde donderdag alleen bevestigen dat er twee mensen uit hun gemeente bij de ramp betrokken waren.
Pim Donders en Renske Smith uit Etten-Leur
Pim Donders en Renske Smith uit Etten-Leur zaten ook in de rampvlucht. Pim is de oudste zoon van burgemeester Donders van de gemeente Geldrop-Mierlo. In een persbericht van de familie Donders staat: "Hoewel de officiële bevestiging van hun overlijden nog niet is gegeven, is er bij ons geen enkele hoop meer. Pim en Renske hebben ons voor vertrek laten weten dat ze aan boord waren van dit vliegtuig waar maar één passagiertje de crash had overleefd."

Pim werkte bij de brandweer in Etten-Leur en Renske had een baan bij de provincie. De twee waren lid van Hockeyclub Etten-Leur. De club is geschokt door het overlijden van Pim en Renske.
Provinciebestuur: diep getroffen
Het provinciebestuur gaat voor zover mogelijk alle Brabanders herdenken, die bij de vliegramp in Tripoli om het leven zijn gekomen. Vrijdagmiddag heeft Commissaris van de Koningin Wim van de Donk in Tilburg het condoleanceregister getekend voor de familie Van Assouw. Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie, heeft laten weten dat ze diep zijn getroffen door het nieuws dat er onder de slachtoffers twaalf Brabanders te betreuren zijn. Zij betuigen hun diepe medeleven met de nabestaanden.

Van de Donk: "Voor ons en voor de provinciale organisatie komt deze ramp extra dichtbij, omdat er een provinciemedewerkster, een zoon van de burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo en een medewerker van de politie Brabant Zuid-Oost en zijn echtgenote onder de slachtoffers te betreuren zijn. Wij zullen hen, in goed overleg met hun familie, op passende wijze herdenken."

Lees ook:
Ook Udenhoutse vrouw verongelukt in Tripoli



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!