Ouders en leerlingen bijeen op Rubens school

13 mei 2010 om 19:06
nl
Op basisschool Yore in Tilburg zijn leerlingen en ouders vrijdagmiddag bijeen gekomen om Ruben van Assouw sterkte te wensen en zijn overleden ouders en broer te herdenken. De negenjarige Ruben overleefde als enige de vliegtuigcrash in Libië. Op de school is een gedenkruimte ingericht.
Geschreven door

Bij de ramp is ook de 55-jarige Louisa van der Meijden uit Udenhout om het leven gekomen. Louisa van der Meijden was moeder van twee kinderen. Daarmee zijn tot zover bekend nu twaalf Brabantse slachtoffers te betreuren bij de ramp.Al bekend was dat twee mensen uit Etten-Leur, een echtpaar uit Waalwijk, een echtpaar uit Zundert, een echtpaar uit Eindhoven en drie mensen van hetzelfde gezin uit Tilburg omkwamen bij de vliegramp. Lees hier meer over de Brabantse slachtoffers.
Geen storing
Vrijdag werd ook bekend dat de piloot van het verongelukte toestel voor het ongeluk geen technische mankementen heeft gemeld. Dat zei een lid van de onderzoekscommissie in Libië.

Bij de crash kwamen 103 mensen om het leven, onder wie 70 Nederlanders. Alleen de negenjarige Ruben van Assouw uit Tilburg overleefde de ramp. Hij werd daarmee meteen wereldnieuws.
Zaterdag terug
Ruben, die zijn ouders en broer verloor, komt zaterdag terug naar Nederland. Zijn behandelend arts zal hem tijdens de vlucht begeleiden. Ook zijn oom en tante zitten in het speciale toestel dat zaterdag rond 13:00 uur wordt verwacht op Vliegbasis Eindhoven. De jongen wordt op verzoek van de familie volledig afgeschermd van de buitenwereld. De familie heeft vrijdag in een verklaring haar dank uitgesproken voor alle steun.
Politieke campagnestop verlengd
De politieke partijen zullen ook aankomend weekend nog geen campagne voeren voor de Tweede Kamerverkiezingen. De partijen besloten woensdag al om tot en met vandaag de activiteiten stil te leggen. De politici vinden het niet gepast om hun deels feestelijke activiteiten door te laten gaan, al denkt de Piratenpartij daar anders over.
Herinneringen
De vliegtuigcrash in Libië maakt ongewild herinneringen los aan de ramp met het Herculesvliegtuig in 1996. Klik hier voor een interview met twee ouders die toen hun zoon verloren.






App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.