Supporters Willem II gaan geld inzamelen

TILBURG - De supporters van de noodlijdende voetbalclub Willem II gaan actie voeren om geld in te zamelen. Dat is de uitkomst van een spoedoverleg maandagavond. Willem II heeft voor eind volgende maand anderhalf miljoen euro nodig, anders moet de club uitstel van betaling aanvragen.

De club hoopt een regeling te kunnen treffen met de gemeente zodat de salarissen over mei en juni toch betaald kunnen worden. Woordvoerder Paul Bottelier vindt dat de gemeente tegemoet moet komen omdat Willem II de afgelopen jaren teveel betaald zou hebben onderhoudskosten voor het stadion, OZB-belasting en huurkosten. De gemeente is sinds 2003 eigenaar van het stadion. Verantwoordelijk wethouder Jan Hamming heeft laten weten dat de gemeente wat hem betreft genoeg heeft gedaan. Hamming noemt het de verantwoordelijkheid van alle 210.000 Tilburgers om Willem II overeind te houden.
Terugbetalen<BR>Bottelier heeft berekend dat het om een bedrag van 6,2 miljoen euro gaat. Hij vindt dat de gemeente dat bedrag, of minstens een gedeelte daarvan, moet terugbetalen aan de club.
De financiële situatie bij Willem II blijkt nog veel slechter dan gedacht. De club heeft een schuld van 4,5 miljoen euro, een aantal jaren geleden had de de club nog vier miljoen eigen vermogen. Volgens Bottelier is er bij Willem II een slecht financieel beleid gevoerd.
De geldnood legt een schaduw over het lijfsbehoud van Willem II in de eredivisie. Willem II won zondag de beslissende play-offwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 3-0 en is daardoor verzekerd van een langer verblijf op het hoogste niveau, mits de club blijft bestaan.
Lees ook:<br><A href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/136653922/Hoge+nood+bij+Willem+II.aspx">Willem II worstelt al jaren</A><BR><A href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1366741083/Clubs+azen+op+plek+Willem+II.aspx">Clubs azen op plek Willem II</A>

Meer over dit onderwerp:
willen ii gemeente steun financiele problemen
Deel dit artikel: