Willem II al jaren in financieel zwaar weer

TILBURG - Al jaren worstelt Willem II met financiële problemen. De nood blijkt groter dan gedacht. De Tilburgse club dreigt om te vallen.

Het rampscenario hoefde niet uit de la getrokken te worden. Willem II redt het vege lijf door in de Eredevisie te blijven na winst op Go Ahead Eagels. Maar het afwenden van het degradatienachtmerrie is slechts een klein lichtpunt. De financiële problemen van de Tilburgse club blijken veel groter dan verwacht.

Begin van de 21ste eeuw was er nog niets aan de hand. De club leed geen verlies en voerde een goed beleid. Jonge spelers aantrekken, in Tilburg laten groeien en dan met winst doorverkopen. Maar de afgelopen vijf jaar gleden de Tricoleres steeds verder financieel af. De spelersmarkt stortte in en de sportieve prestaties van Willem II lieten te wensen over.

Weg was de spotlight. Spelers van de slecht presterende club konden rekenen op minder belangstelling en de club raakte dure voetballers aan de straatstenen niet meer kwijt. En dat in combinatie met een rijtje miskopen zoals de Zweed Mourad en de Hongaar Kerekes.

Het Brabants Dagblad becijferde dat Willem II voor langere periodes spelers met een gezamenlijk salaris van een miljoen euro op de tribune had zitten. 2009 sloot Willem II met een dieptepunt af. Het begrotingstekort was opgelopen tot een recordbedrag van 4 miljoen euro.

De nood is zo hoog dat de salarissen van de spelers niet meer kunnen worden betaald. Willem II heeft de gemeente gevraagd om bij te springen. De gemeente reikte de club vorige maand nog de hand. De stad bevroor de huur en beloofde een verlaging van de stadionhuur met jaarlijks 400.000 euro

De gemeente moet nu nogmaals bijspringen en financieel redding brengen. Komt er geen oplossing dan is het voortbestaan van Willem II acuut in gevaar.

Lees ook:
Willem II heeft 1,5 miljoen euro nodig
Willem II slagveld voor trainers
Deel dit artikel: