NAC-icoon Leo Canjels overleden

BREDA - Leo Canjels is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden. Het icoon van voetbalclub NAC Breda werd 77 jaar.
Canjels voetbalde zeven jaar bij NAC. Hij stond bekend als ‘het kanon’. Over zijn harde schot deden diverse verhalen de ronde. Hij zou een keer een doelpaal doormidden hebben geschoten en een doelman van de tegenstander zou uit zijn doel zijn gevlucht toen hij zag dat Canjels wilde schieten.
Voetballer
Leo Canjels werd op 1 april 1933 geboren in Breda. Hij begon zijn voetballoopbaan bij de bekende amateurclub VV Baronie. De stap naar NAC Breda die volgde, was een logische. Canjels maakte zich snel onmisbaar en werd in 1958 en 1959 topscorer. Lang duurde zijn glorietijd als voetballer echter niet. In 1963 hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen.
Trainerschap
Toch zei Canjels de voetbalwereld geen gedag. Het NAC-icoon werd trainer. Eerst bij de amateurverenigingen Dongen, Baronie en Internos en twee jaar na zijn afscheid als voetballer keerde hij terug als assistent-coach bij NAC. Daar kwam hij een paar jaar later aan het roer.
In 1971 werd hij bij zijn club losgeweekt door het Belgische Club Brugge. Daar veroverde hij de landstitel, de eerste voor Club Brugge in ruim vijftig jaar. Later werd hij nog hoofdtrainer van MVV, Patro Eisden, Beringen FC, Cercle Brugge, KV Mechelen, Eendracht Aalst en Boom FC. In 1990 stopte hij.
Laatste jaren
Canjels bleef in België wonen na zijn carrière. In 2005 kwam hij terug naar Brabant, toen hij in Etten-Leur ging wonen. Sinds september vorig jaar woonde de man met het harde schot weer in zijn Breda. Leo Canjels overleed woensdag op 77-jarige leeftijd.

Meer over dit onderwerp:
leo canjels