Militairen verlaten Strabrechtse heide

HEEZE - De laatste vijftig militairen hebben om twee uur woensdagmiddag het natuurgebied tussen Heeze en Mierlo verlaten. De resterende dertig brandweerlieden trekken zich woensdagavond terug van de Strabrechtse Heide.

Vrijdag brak een brand uit op de heide. 220 hectare natuur is daardoor verwoest. Vanaf woensdagavond zal Staatsbosbeheer het getroffen gebied bewaken. Om zes uur donderdagochtend gaat de brandweer bekijken of ze weer in actie moet komen.
Vuurzee<br> Staatsbosbeheer gaat de komende weken bekijken wat er met het getroffen gebied moet gebeuren. Mogelijk moet een deel van de verbrande bomen tegen de vlakte. Volgens boswachter Janneke de Groot zijn heel wat dieren in de vlammen omgekomen. "Een brandweerman vertelde hoe een groepje reeën aan de vuurzee was ontkomen door snel weg te rennen. Later zag hij ze uit pure paniek toch weer in het vuur springen." Ondanks de verwoestende brand weten de overlevende dieren het gebied alweer te vinden. Twee dagen na de brand zochten de eerste dieren hun territorium alweer op.Meer over dit onderwerp:
strabrechtse heide brand brandweer militairen
Deel dit artikel: