Cilla Niekoop over haar strijd met Crohn

EINDHOVEN - Bij presentatrice en zangeres Cilla Niekoop werd vanaf december de ziekte van Crohn geconstateerd. Met Cindy praat ze over een rare tijd. "Na vandaag mag ik stoppen met de medicijnen."

Het viel kijkers van Omroep Brabant al op dat presentatrice van Zinderend Zuiden Cilla Niekoop flink leek aangekomen. De presentatrice werd zelf ook al regelmatig geconfronteerd met de vraag of ze zwanger was. "Was dat maar zo", <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/140169972/Cilla+Niekoop+over+haar+strijd+met+Crohn.aspx&amp;action=media" target="_self">reageerde Cilla</a> woensdag, "dan was er leuk nieuws geweest, maar het is het tegenovergestelde."
Ziekte van Crohn<br>Bij Cilla werd in december de ziekte van Crohn gevonden. Ze had al wat langere tijd last van buikklachten, maar bij de dokter en in het ziekenhuis kon lange tijd niets gevonden worden. Toen er eindelijk duidelijkheid was over de aandoening, bleek de medicatie een probleem.
Medicijnen<br>"Ik heb op aanraden van de doktoren veel verschillende medicijnen gebruikt, maar of ze sloegen niet aan of ik bleek er allergisch voor. Nu ga ik om de paar weken naar het ziekenhuis voor een infuus en dat lijkt te helpen. Nadeel van de Prednison is dat het er voor zorgt dat ik veel vocht vasthoud. Na vandaag mag ik stoppen met de medicijnen."
Daar kleeft wel weer een ander nadeel aan. "Dadelijk ben ik weer zo slank dat mensen vast gaan vragen of het wel goed met me gaat, of ik wel genoeg eet", lacht ze.

Meer over dit onderwerp:
cilla niekoop crohn chipz zinderend zuiden
Deel dit artikel: